Dobrý den, prosím o radu a zkušenosti s vařením příkrmů v parním hrnci. Mám klasický “dospělácký”, ne takové ty speciální od Aventu apod. Konkrétně Eta Calderon II. Za pár dnů začneme s příkrmy a pár věcí mi není jasných😬.
1) používat kojeneckou nebo kohoutkovou vodu?
2) hotový příkrm rozmixovat jen tak, nebo přidat trochu vody? A pokud ano, tak jaké? Mohu přidat tu z odkapní misky hrnce?
3) při vaření masa ho dát do parního hrnce vcelku (třeba celé kuřecí prso), a až po uvaření nakrájet a rozmixovat, nebo ho vařit již na kostičky? A zase - k mixování použít vodu - kojeneckou/kohoutkovou/tu, co zbyla v parním hrnci?
Moc děkuji za rady🙂!
1) používala jsem asi do roku kojeneckou. Ale máme vlastní studnu, normálně ji pijeme, ale miminku jsem radši dávala kojeneckou.
2) určitě přidat vodu, klidně z misky.
3) krajela jsem na kousky před vařením, aby bylo super měkké 🙂
Ze začátku jsem používala kojeneckou, pak už kohoutkovou.
Vodu jsem přidávala z misky nebo podle konzistence.
Maso je lepší nakrájet, nemusí se dělat tak dlouhou.
Holky moc všem děkuji za rady! Ještě se tedy zeptám - vodu, co zůstane v hrnci, přidáváte na mixování i u masa (když jste mixovaly jen samotné maso, bez zeleniny)? Chci si toho nadělat víc do mrazáku (do tvořítek na led), myslíte, že to takhle jde zamrazit i později, kdy už nebudu přímo mixovat, ale třeba jen mačkat vidličkou (pro větší hrubost/kousky)? Ještě jednou díky😊
@beka91 já když dělám příkrmy na páře tak jedině dávám do hrnce kojeneckou vodu.
Rozmixovat a já k tomu dávala kojenecké mléko nebo můžeš dávat svoje.
Maso jsem dělala na oleji já pánvi samozřejmě na kvalitním oleji ne na oleji za 40,-
@beka91 já vždy používala kohoutkovou. Že začátku jsem mixovala a hned jak byly zuby, jsem mackala už jen vidličkou, aby si zvykli na kousky. Dle konzistence jsem pridávala vodu, která byla u zeleniny. Maso jsem vždy nakrájela na menší kousky, je to rychleji hotové a vařila jsem zvlášť. To jsem pak rozmixovala, přidala zeleninu a popř. tu vodu z ní.