Ahoj, chtěla jsem se zeptat, necháváte koupené příkrmy po otevření pár dní v lednici? Konkrétně jsem zakoupila příkrmy od HiPP (masové) a na skleničce píšou, aby se po otevření spotřebovaly do 24 hodin. Přijde mi to přestřelené, dcera zatím sní pár lžiček, takže taková sklenička by mohla být i na 4 dny. Co si o tom myslíte? Nechali byste to v lednici a měli to na více dní? Děkuji za odpověď 🙂
Jo, podstatna část litala do odpadků, tak jsem vařila a mrazila..
@gabi95m my meli mini sklenicku na 3x, tj. 48h, ale taky to na nich bylo napsane. Byla to teda jen zelenina. Stejne ty masove sklenicky od Hippu jsou plne skrobu a/nebo ryzove mouky, to je lepsi zamrazit mini kousky masa a udelat cerstve, pripadne zamrazit uvarene ve tvoritkach na led (vim, tak otazka neznela 😉).
Tak tady nejde o to, že se tam objeví plísně, ale spíše, že se můžou tvořit bakterie, které neuvidíte. Vážně to má cenu řešit při 12 Kč za skleničku? Nám trvalo asi 10 dní než tu malou skleničku spořádala najednou, jinak jsme to prostě dojedli my.
Odeberu čistou lžičkou požadované množství, zašroubuju a skladuju do těch 48h. Nevidím úplně důvod, proč by se to mělo zkazit dříve.
@jjasmina Třeba tady - https://is.gd/MVP8lp. U nás je to sice dražší, ale při všech těch slevách a bodech se dá dostat na podobnou cenu. Mně jen zaráží kolik lidí by i postýlku a oblečení vzalo nejradši savem, a pak kvůli úsporám pár korun by dávalo prošlé jídlo. 🙄 Oni to tam většinou nepíšou pro legraci.
@meekos ja to delam taky ta akorat to rozdeluji do tvoritek na led hned abych to neohrivala vicekrat
Tři dny by teoreticky vydržet mohlo, ale nechávám radši jen do druhého dne. Pokud nedojí ani druhý den, dojím k večeři já.
@meekos A jinak se cítíte dobře? Zkuste trochu čokolády, to na nervy pomáhá. Nebo dítěti trvá celý život než se naučí sníst malou skleničku zeleninového příkrmu? My jsme to třeba měli takto: cca 10 dní trvalo než se dítko naučilo jíst a snědlo cca polovinu malé skleničky. Za tu dobu jsme prostřídali 5 různých příkrmů. 14. den jsme začali dávat část masovévého příkrmu do zeleninového. Vyhodili jsme tak 1/3 masové příkrmu (jednou). Pak už jedla tolik, že zbaštila polovinu masového příkrmu a polovinu zeleninového, čili za následující den snědla zbytek. Tadáá nic nezbylo a nebylo třeba dávat příkrm otevřený déle. Jinak když je mi líto peněz, tak si udělám maso doma. Pokud mi peněz líto není, tak dám maso ze skleničky a pak nehořekuji, že bych část musela vyhodit.
@meekos Mrazena konzerva? To bych snad nedala ani psovi, natoz diteti kteremu se teprve osidluji streva..
@gabi95m ze začátku jsem jeden den otevřela, část schovala do ledničky a druhý den spotřebovala, ale párkrát se stalo spíš u zeleniny, že až ten třetí den jsem to dodělala. Ale bylo tam napsáno spotřebujte do 48h od otevření 🤔