Příkrmy u prcka

krista25
23. kvě 2019

Ahol holky, chtěla jsem se Vás zeptat jestli jste začínali s příkrmy a kašičkami přesně od ukončeného 4.mesice nebo jste to zkusili dříve? Nemyslím hned celou porci samozřejmě, spíš třeba malou lžičku aby jen ochutnal. Ptám se jen tak pro informaci že je malej velmi aktivní, tak abych věděla.

garfulka78
23. kvě 2019

@krista25 No nase doktorka to nedoporucuje. Prvni u nas byla dyne cca v polovine pateho mesice. Kase podle nasi doktorky zatezuji streva a pak hrozi zacpa a do konce ctvrteho mesice neni moc dobre zkouset cokoliv. Kazdej ma to ma jinej nazor, hlavne by dite melo projevovat zajem o jidlo.

puhelin
23. kvě 2019

Kasicky jsem miminku nikdy nedala, poprve ji ochutnala az nekdy v roce a pul. Detem to zaplacne zaludek a spatne se travi - zvlast pres noc. Kojene deti obecne zacinaji prvni prikrm ochutnavat po ukoncenem 6. mesici, deti na UM drive, ale urcite ne driv nez po ukoncenem 4. mesici. Dcerka mela prvni prikrmy na seznameni, ochurnavala ruzne chute, vetsinou blw (do ruky). Do 12 mesicu nemela nahrazeny zadny chod prikrmem. Vse postupne, pozvolna, zvidava a mlsna byla dost. Vzdy jsem ji dala ochutnat a pak zasytila mlekem. Prikrmy jsou pri krmi, tzn., ze nejsou k zasyceni. Az tak po prvnich narozeninach jedla sama, bud rukama, nebo zkousela lzickou se sama krmit (deti tak trenuji koordinaci).
Popsala jsem vam nase zacatky, tak muzete nneco vyzkouset.
Jen se opravdu primlouvam za to, ze kasicky takhle brzo fakt ne.

krista25
autor
23. kvě 2019

Nám teď doktorka už dávala brožury abych s tím od ukončeného 4 měsíce začala. Prcek je akcnak, takže si myslím ze s jídlem problém nebude. Je na UM. Ja chci kasicku zkusit pak na noc. Tak uvidím, vykašlat se na to mohu vždy.

preiba
23. kvě 2019

@krista25 malá basti příkrmy od uk. 4.m a kasicky asi o 14dni později než si střeva zvykla vůbec na změnu stravy... Ale malá i před tím vecerela v 18h, v 19uz spí a budí se až v 5-5:30" na mléko a spí dal. Dělala to i před kasi, d la to tak i teď. 🙂 Podle mě to vliv nemá.