Příkrmy u dítěte narozeného ve 36tt

verusa110
2. únor 2019

Dobrý den. Mám holčičku narozenou ve 36+1tt. Všude se informace liší, tak jsem se chtěla zeptat...Pokud má někdo zkušenosti, kdy jste zaváděly první příkrmy?

makronka222
2. únor 2019

Mala byla od 2. mesice na UM. nekdy na konci 4.m jsem zavedla vecer kasi, na zacatku 5.m prikrmy. Delala jsem to tak, jak se zhruba vsude pise, neresila jsem, ze je o neco driv narozena, prospivala dobre, nebyla pozadu a byla sikovna...

prcek12345
2. únor 2019

Moje malá má 4m. A už zkoušela dýni, mrkev, přesnídávku, UM, kukuřičné křupky a je naprosto zdravá 😉tak je zbytečné se ptát kdy začít s příkrmy. Nabídni jak nebude chtít odpověď budeš znát. Proč se lidi musí ptát na modrém koníku 😀vy nemáte svůj rozum?

neeva
2. únor 2019

Nejstarší dcerka se narodila 36+4, do 6 měsíců byla jen kojena a pak postupně příkrmy, nejdřív dýně mrkev brambor a později maso a ovoce.

emamaira
2. únor 2019

Náš byl narozený 33+5, na řadu pediatra jsme začali jako u donoseneho dítěte, takže jako u kojeneho jsme začali pár dní před ukončenym 6. měsíce. Taky jsem strašně moc řešila, kdy přesně zacit a teď zpětně mi přijde, že nějaký den či týden nehraje roli🙂

cilkat
2. únor 2019

36tt je prakticky donošené dítě... takže bych postupovala jako u donošeného - někdy mezi 4 a šestým měsícem (u kojených na konci, při um spíš na začátku)... ale prostě v době, kdy vám dítě začne koukat do talíře a zkoušet do něj hrabat (ono to někdy v téhle doobě přijde). ten zájem mi přijde opravdu nejleší ukazatel...

xxx3d
2. únor 2019

@verusa110 ahoj,
já se zeptám, čistě řečnicky, co na to zavádění příkrmů říká tvoje pediatrička.
Dítě do jednoho roku je v kategorii kojenec, z čehož logicky plyne i to, že hlavní potravinová složka je mléko, a to i u dětí na UM. Takže co se týká příkrmů samotných, můžeš to vyzkoušet, uvidíš, jak na to malá bude reagovat, jsou děti, které se hned "chytnou" jsou děti, které na příkrmy přejdou až třeba okolo osmého měsíce.
Já bych na tvém místě zkusila za měsíc podávat kaši, místo jedné dávky UM a postupně zkoušela zeleninové složky.

puhelin
2. únor 2019

Dcerka se narodila ve 39tt, s prikrmy jsem zacala v 7. mesici. Do roka byla plne kojena, pouze ochutnavala formou blw, kojeni jsem nenahrazovala. Pote jsem zkousela jidlo i na zasyceni. Kasi poprve ochutnala v 17 mesicich, ale nepokracovala jsem v tom.

zuzan88
2. únor 2019

Můj malej 37+2,začal 5. měsíc a v poledne sme začali zkoušet zeleninku...uz sme měli mrkev, dýni a batát... Stejně to toho na začátku moc nesní a dojídá se normálně mlíčkem. Zkus a uvidíš. 😉

verusa110
autor
2. únor 2019

K pediatričce jdeme ve čtvrtek, zkusím se jí zeptat a uvidíme, co řekne...Bez té nebudu nic podnikat...Malá už začíná mít o jídlo zájem...Minulý týden mi mlsně ocucávala vepřovku (něco jsem dělala, držela maso v ruce a malou měla na pohovce...Sklopila jsem oči a malá z vesela cucala🙂 )