Maminky máme 10m ..Malá mi nechce vůbec nic jsi jen Sunar...Jeden zoubek nám už pomalu trčí..Ale je to takový divný pocit..Když chodím s maminky ven ve stejném věku dítěte..A ty ji rohlik,chleba a už i šunku, sýr..A naše malá pořád jen Sunar,kousek tousťáku a 2 lžíce ovocné presnidavky ..Stejný problém jsme měli v 7m A ted znovu ... Vím že to dělají ty zuby.. Ale Malá si nedokáže vzít ani okurku na žužlání a držet si ji ..Ale křupku dá... Dr řekla že naše dítě je hrozně vyspěle a má znalosti 1,5r dítěte.. Ale to jídlo nám dává zabrat ...
Píšeš, že je to přechodně kvůli zubům? Trochu nerozumím, proč tě to teda trápí... Vylezou zuby, začne zas jíst.
Vubec bych to neresila, nabizela bych a byla rada, ze ma i jiny zdroj jidla. Co jedi deti okolo mi bylo vzdycky jedno, tim spis, kdyz nevidimduvod pro to, aby dite v necelem roce jedlo chleba, sunku a kukuricne krupky na kila
V poho, syn teda občas má ty křupičky, ale jinak jí líp než my. Sul, cukr, šunku atd nezná a cukr má max z ovoce. Dostává to, co vím, že “rozkouše” a třeba na cumlání okurku/rohlik/mrkev a nevim co doteď neměl. ) Dokud nebude mít stoličky stejně pořádně kousat nebude a proč dítě nacpávat něčím jen protože ty okolo to dělají taky.)
Děkuji všem...Jsem jediná co malý rostou zoubky až teď...
Nejsi jedina, neboj🙂 syn mel prvni zub brzo a pak zbyzek trval dyl, ted ve 2,5 roce mu jeste chyby 2 stolicky… ale hodne toho “ukousnou” i dasnema🙂
Moje mala měla první zub po 9 mes, ale vcelku jí to rostlo po dvou
Syn má tohle u růstu zubů pokaždé 🙈 Poprvé jsem z toho byla hodně na nervy, že najednou nejí. Holky tady mě uklidnily, že to budou zuby. A opravdu, jakmile vykoukly, zase začal jíst. Teď čekáme na poslední špičák, tady se nám to táhne (jak vyleze jeden, začne růst druhý), tak už se těším, až to bude za námi a bude zase jíst. 🙏
@emillyhk Mě je to tak líto když něco uvařím a musím to vyhodit protoze si nedá ani 1lzicku ...Jediné co jí je banán..Jsem už ko .. 😞 No tak dáváme jen umělé
Je to náročné - člověk se s tím vaří, piplá, aby jim chutnalo a oni nic... Ale my nenutíme, aby si nevytvořil nějaký blok. Když vidím, že už mi nejí třetí, čtvrtý den, tak si dáme pauzu a nevařím. Do roka jsem dávala jen UM, jogurt, křupku, chleba... A za dva, tři dny jsem to zkusila znovu. Při zubech nechtěl vařené, teplé vůbec a studené mu asi taky nechutnalo 🤷♀️ Teď má 18m a dva týdny jedl jenom jogurty, vejce a tresku 🙈 Ale už i poslední zub začíná být vidět, tak snad bude chvíli klid 😄
Dejte jí jídlo do ruky ne mixované. Moje stejně stará na lžičku pusu neotevře. Tak dostává uvařené kusy zeleniny na hranolky a plátek masa, rýžové a pohankové placičky, těstoviny s "omáčkou ", sama si to rukou jí. Zub má jeden. Ovoce dostává stejně. Uklízení mě stojí méně nervů než ji přemlouvat, ať otevře pusu a řešit jestli snědla 50 nebo 150 ml. Jinak kojím tak 6-8 denně.
A jak ste začínali s příkrmy? Naše jedla už všechno v 10 mes a solila