PŘÍKRMY-JÍDELNÍČEK. Máte inspiraci?

ilolove
3. srp 2021

Dobrý den, jdu s takovou prosbou o inspiraci 🙂
Dcera, před týdnem ukončený 6. měsíc, na UM od dvou měsíců, příkrmy jsem začala dávat od ukončeného 4. měsíce.
U doktorky mi nikdy moc neporadili, takže vlastně příkrmy dávám spise podle netu a vlastního úsudku (hlavně skleničky Hipp a Hami, jednou, dvakrát týdně ji namixuju vlastni)
Potřebuji poradit, zda se Vám zdá jídelníček v pořádku a zda ji už mám něco přidat, nebo něco změnit, u doktorky vždy jen zváží, změří, řekne že oka, a hned nad pošle pryč, má frmol 🤷‍♀️

Denní jídelníček:
3-5 hod (podle toho jak se Malá vzbudí) UM 230 ml (někdy vypije vše, někdy pùlku)
SNÍDANI ODMITÁ
9 hod Ovocná přesnídávka nebo zeleninové pyré nebo bílý jogurt s ovocem nebo piškoty
12 hod Mosovovo zeleninové polévky nebo "menu"(např zelenina s krůtou a rajčaty)
15 hod UM
18 hod Kaše rýžová, krupicová, ovesná, nemléčné, nyní i mléčné,
Hned po večeři se koupe,a po té hned UM, kdy to vychází na cca 18 30, kdy vypije celou dávku 230 ml A v 19 hod už spí
23 hod Vzbudí se sama a zase UM 150 až 230 ml
A na co se ptám, nemyslíte, když vyžaduje tak často mléko, že ji dávam k jejímu věku málo příkrmů?
Přibírá zatím fajn, jen si říkám, že tento režim je zajety už nějak dlouho, zda nemám třeba vymenit odpolední svačinu UM za další jogurt, nebo zkusit ty snídaně třeba ty kaše

Díky kdo ste dočetl, a poradíte 😁
Není to těžká, kdy bych byla nešťastná nebo nutné potřebovala řadu, je to spíš o názoru

A

klokanka31
3. srp 2021

@ilolove Podle mě to je správně 🙂

marimanta
3. srp 2021

Pro inspiraci doporučím mrknout sem: http://www.kojeni.net/zavadeni-prikrmu.html

aneta_v
3. srp 2021

@ilolove vyhodila bych piškoty, rajčata jsou docela silnej alergen a zavádí se kolem 10m, kaše na noc, to je 30 let starej stále dokola doporučovanej nezdravej přežitek…. Jinak bych řekla, že na nekojený půlroční dítě je to chodů až dost, určitě bych zatím další nepřidávala

zelenaesmolda
3. srp 2021

@ilolove v 18h kasi a pak v 18.30 jeste mliko?
Piskoty bych vyradila,jsou akorat plne cukru a diteti nic nedaji.

hanyzka11
3. srp 2021

Na půlroční dítě jsou 3 jídla dost. Dokonce bych řekla hodně, ale to bude věc názoru 🙂 píšeš, žes hledala na netu. Já to taky celkem studovala a tam jsou ještě v 8 měsících psaná 3 jídla a zbytek mléko. Jak se všude dočteš: nezapomínejte, že do roku je to pořád kojenec a tudíž má mít hlavně mléko (i když nekojiš). Jasně, že se do toho počítá i jogurt a mléčná kaše, ale i tak by ty min. 4 dávky mléka za 24 hodin měla mít. Já bych další jídlo zatím nepřidávala 😉

michaela666
3. srp 2021

U nás je cca v 7 rýžová kaše ( s mlékem, přidávám do ní různé ovoce), v 10 UM, 13 oběd- dávám mixovanou zeleninu, maso, brambor nebo rýži...v 15:30 ovocná svačinka a pak kolem 18 mléko. V noci se mi vzbudí ještě dvakrát... teď bych chtěla zařadit jogurt. Podle pediatra je to úspěch na to že má 6 měsíců. Mléko by pořád mělo v jídelníčku převažovat. Nespěchej na ni tolik, to co má je dost.

ilolove
autor
3. srp 2021

Děkuji Vám všem za odpověď, nechám to tedy tak jak to je, jelikož je Malá se vším oka😉
co se týče Piškotů a rajcat, to mi doporučila kámoška, co chodí ke stejné dr, ale má víc otevřenou pusu a ptá se na všechno, takže vlastně mám i info od dr, jen přes tichou poštu přes kamarádku 😁
Stejně piškoty má tak jednou týdně a malé procento rajčat tak jednou za 3 týdny, opravdu se to snažím hlídat jak to jen vše jde🥲
Holt mám asi štěstí že je prcek jedlík a vše co jí dám sní do poslední lžičky, možná proto mi přijde, že bych měla zavést i něco dalšího☺
Ještě jednou díky za rady 😊