Příkrmy. Jak se počítá, kdy začít?

petrane
8. dub 2022

Holky,tupej dotaz🤣
Když se dite narodí třeba 15.10.,tak prikrmy se dávají od ukončeného 6.mesice..tzn. v půl roce jakoze v dubnu a nebo až v květnu,protože to skončí 6.měsíc s zacne 7.?🤣
Porad to nemuzu nějak pochopit🤣🤣🤣 chvilku jsem pro první a pak zase pro druhou variantu..🤦🏻‍♀️🙈
Mateřská…..❤️😱😭🤣

elesse
8. dub 2022

No ukončený šestý znamená, že začne sedmý... Takže pokud dobře počítám, 16.4., v květnu to bude ukončený sedmý? A jinak bych se spíš řídila tím, kdy začne o jídlo jevit zájem...

jako_mala_holka
8. dub 2022

Když začne jevit zájem o jídlo, já chtěla třeba vydržet až do toho půl roku, ale nedalo se to, tak jsme začali v necelých 5m 😀 no láska k jídlu přetrvává pořád 🙈 jako takhle, nedávala bych prikrmy před ukončeným 4m...
A jestli to dobře počítám, tak ukončených 6m má v dubnu

andulka007
8. dub 2022

Jelikoz je malá od narození na UM tak mi doktor říkal že pomalu s příkrmy můžu začít už od ukončeného 4 měsíce pomalu pár lžiček zeleniny pak dopit třeba 120ml mlékem .. a od 6 jí dávám už defakto vše, polévky ,maso a zelenina , přílohy ,jogurty , ovocné přesnídávky . A přes den jsme bez mléka má ho už jen na noc popřípadě v noci když se náhodou probudí .. a u tebe počítám že 6 měsíc máte ukončeny 15.4

petrane
autor
9. dub 2022

Holky,dekuju.bude to už teď teda v dubnu!toto leti😱

lida9
9. dub 2022

ja bych to tak tabulkove nebrala, deti se tabulkami stejne neridi... proste az bude mit zajem, tak vyzkousi, olizne lzicku atp...