Příkrmy.... Jak na nejedlíka?

utrikocku
17. únor 2022

Dobrý den, mám syna 6,5 měsíce. Jiz od 4,5 měsíce jsme začali se zeleninou, někdy jsme měli i na pár dní pauzu. Zpočátku syn oteviral pusinku, ale příkrm vytlacoval a tvaril se znechucene. Teď v 6 měsících uz ani nechce otevirat pusu a ma ji pevne semknutou, ihned vse vytlacuje jazykem. Chci říct, že jsme ani předtím na něj netlacili, spise experimentovani v ramci hry. Nikdy nesnedl vice než 3 lzicky a místo toho, aby se v tom zlepsoval, tak je to horší.
Máte s tím nějakou zkušenost, co s tím?
Zatím jsme u zeleniny, dnes jsme zkusili pridat maso... docela mě děsí, že uz bych měla zavádět maso, obiloviny, lepek a dalsi, když zatím po 2 měsícich nic neji. V okolí asi máme jen jedliky, děti s chuti zbasti i více jak 100gr a pokud ne, tak s tím ale tolik nebojuji .

utrikocku
autor
17. únor 2022

Ještě bych chtěla dodat, že jsme pořád u zeleniny, ovoce ani kaše jsme zatím nezkouseli, aby si nezvykl na sladkou chut a vůbec potom jedl maso a zeleninu.

hezz17
17. únor 2022

Do roka ma ochutnavat, ne mit jidlo misto mleka. Predpokladam, ze je na um, kdyz jste zacli ve 4.5m.?

palja
17. únor 2022

@utrikocku já si myslím, že má čas. Stejně tu zeleninu by měl jen ochutnat a pak se normálně nakrmit mlékem. Dceři jsem začala dávat ochutnávat okolo 5,5 měsíce. Moc tomu také nedala. Když bylo nějaké očkování, tak vždy úplně přestala jist a jen se kojila. Příkrmy jsme vždy začínali od znova. Po roce už jedla téměř vše.

utrikocku
autor
17. únor 2022

@hezz17 o tom to je, že teď ani nedochazi k ochutnavani 🤷‍♀️

hezz17
17. únor 2022

@utrikocku ale to je preci normalni, ze treba na 2 tydny se vrati k tomu, ze je jen na mliku a pak si zase da.

utrikocku
autor
17. únor 2022

@hezz17 snad jo. Bohužel ani co se týče mleka to není žádná sláva

cilkat
17. únor 2022

Co zkusit BLV? - prostě uvařit do měkka proužky zeleniny a nabídnout do ručičky? Aspoň si pohraje...
ALe jina kna ty tabulky, co máte mít v kterém měsíci zavedeno, vůbec nekoukejte: jsou zjevně stavěné na co nejrychlejší odbourání mléka a moji kluci je nikdy ani zdaleka nestihli. (Starší měl velké potíže s jídlem, nechtěl jíst vůbec... běhali jsem po doktorech... a krom toho, že vím, že není po babičce celiak, tak to nemělo žádný přínos... Mladší naopak od malička "sežere, na co přijde... a stejěn je ve třech letech stále na mlíku 😉 )

pampeliska1313
17. únor 2022

@hezz17 fakt? Mne doktorka řekla ať mu dávám rovnou prikrm místo mlika, má sedm a půl měsíce a prej už má mít um jen okrajove a má jist jinak prikrmy.

michaelarousova
17. únor 2022

@pampeliska1313 u nas to same..to ochutnavani totiz plati spis pro kojene deti …
@utrikocku ale kdyz to nejde tak to nejde..kamoska resi to same a proste zkouset zkouset a jednou zacne zas papat..nebo jak se puse vys…zkusit blw

michaela666
17. únor 2022

@pampeliska1313 Předpokládám, že paní doktorka je staršího data vydání protože tohle je fakt hloupost. Když sní celou porci je to fajn, ale pokud jen ochutná stejně dáš mléko. Není kam spěchat.

michaela666
17. únor 2022

@michaelarousova Dcera je na UM od narození a podle pediatry má do roku nárok na mléko klidně místo každého jídla. Prostě pokud nechce, nabízet ale nenutit.

michaelarousova
17. únor 2022

@michaela666 tak kdyz nechce tak jasny ze das mleko..ja mam jedliky takze my jsme bez toho jednoho mleka vzdy hned…

pampeliska1313
17. únor 2022

@michaela666 není. Je to mladá ženská, tak třicet pět, víc ne. Jako syn teda neměl s jídlem problém, už druhej den snědl celou skleničku a teď má tři příkrmy a dvě max tři mlíka.

biciklissie
17. únor 2022

U dcery jsem to měla podobně. Ona vůbec dlouho nechápala ani otevírání pusy má jídlo a tak. Takže jsem jela měsíc ty příkrmy podle seznamu (zelenina) a když jsem viděla, že z toho stejně nic nesnedla, tak jsem to další měsíc jela od znovu. Za ty dva měsíce jakžtakž něco už snědla, tak pak teprve jsem začala pridavat maso. Um jsem k tomu dávala dlouho, i když už jedla skoro celou porci. Aby to necim zapila, jinak moc pít nechtěla něco jiného. No a u syna teď taky už dávám příkrmy, když nechce, často se u toho vzteká, že je to pomalé, než pit z flašky, tak vždycky chvíli dám um, pak zase soupnu do pusy lžičku zeleniny a tak dokola, než je sytý.