Příkrmy. Jak na ně?

elda123
Včera v 16:43

Dobry den ,

Můžete mi prosím poradit jak na příkrmy ? Všude píší něco jiného a potřebovala bych nějaký postup jak dlouho dávat zeleninu kdy přidat maso a kdy začít ovoce 😊
Jsou nám 4 měsíce a něco a uz jsem zkoušela dávat malé dýni a batát snědla pár lžiček a dokrmila jsem mlékem zatím jen k obědu ..
děkuji

gbp
Včera v 16:47

@elda123 doporučuji Rosteme s chutí 😊

hanka_12345
Včera v 16:53

ahoj, je kojena nebo na umelem? pokud na umelem mleku tak od 4 mesicu se zacina, pokud kojíš, začíná se od 6. měsíce. Napřed dáváš zeleninu vzdy jeden druh po tři dny aby jsi zjistila pripadny alergie. Cca po mesici od zavedeni zeleniny davas maso,zloutek (ne bilek jen zloutek) a po dalsim cca mesici davas ovoce. Ovoce az nakonec aby se nestalo ze ti nebude chtit jist zeleninu kdyz je to ovoce sladké. Jinak nas maly ma 8m a uz davam i jogurt.
Vse varis v kojenecke vode

alice180
Včera v 17:40

https://www.mall.cz/multifunkcni-pristroje/phil...

Jestli nemáš tak doporučuju tohle. Skvělá věc namrskas tam zeleninu maso dohromady nebo na ovoce, nalijes vodu zapneš uvaří se to v páře, otočíš a rozmixujes na konzistenci jakou chceš. Trvá to max 20 minut nemusíš nic hlídat.

martulka88
Včera v 18:32

@elda123 Já jela podle webu dětské příkrmy. Ale důležité je držet 3 dny jeden druh, kvůli alergii. První měsíc zelenina, pak maso, žloutek a poslední ovoce. A stihnout taky lepek - tam si už nepamatuji do kdy je potřeba zařadit.
Jinak je na tobě, zda půjdeš cestou blw, nebo třeba bio, jen domácí apod. Já jsem v některých masech využívala sklenky - jelikož já sama nejít některá masa a zároveň jsou hůře sehnatelná, tak jsem to vyřešila sklenkou.
Pak se zavádí i mléčné výrobky, ale to vůbec nevím jak. Syn měl ABKM, takže toto odvětví šlo mimo nás do jeho 2 let.
Na vše kojeneckou vodu a zároveň nabízet už i buďto vodu nebo čaj.
Pokud uvaříš vícero masa, skvělé jsou "ledovníky" do mrazáku, kde si uděláš kostičky - to jsem velice využívala a bylo to super, že jsem jen vytáhla kousek a měl oběd.

elda123
autor
Včera v 19:39

@hanka_12345 ano je na umelem 🙂 a ten žloutek normálně uvařím vajíčko a žloutek pak rozmixuji stou zeleninou ?

hanka_12345
Včera v 20:17

@elda123 jo to normalne uvar cely,ja to varim tak 10 min pro jistotu pak to z toho vyloupnu a soupnu do mixeru k zelenine a masu ale rikam my uz jsme dal, ma 8m

elda123
autor
Včera v 20:20

@hanka_12345 jo jasny chápu ja proste jen nevim jak postupovat na netu toho píšou spoustu ale pokaždé jinak , potřebovala bych nějaký návod asi 🤣 chápu že každý si to dělá podle sebe …

elesse
Včera v 20:26

Ono to totiz je vsude jinak, vetsina sveta napr zacina masem, protoze v zelenine vyzivove nic moc neni a navic mrkev zpusobuje zacpu, ale v cr se s ni zacina. Zadna okna na alergie prokazana vedecky nebyla, v podstate je tedy uplne jedno co a kdy zaradis. Jedine podstatne je pridavat vzdy jen jednu novou vec, kdyby byla alergie. Ale klidne to muze byt tri dny dyne a pak rovnou dyne s masem🙂