Dobrý den prý dělám příkrmy špatně..
Mrkev oloupu umeju a dám napařit...Až je měká vyndáme do Choppru a rozmixuji..Dám pár kapek oleje a zase rezmixuji..Pokud je to tuhé přidám kojeneckou vodu a zase rozmixuji...Dám do krabičky od Aventu a podávám malý.. Když to nechce zavřu a Dám do lednice.. Ovšem vychladnuté...Ráno to vytáhnu v půl 7 z lednice a nechám ohřát na pokojovou teplotu v půl 11 podávám malý.. zbytek co zbyde Dám do tvoritka na led s víkem ..Dám do mrazáku..A další den to vyloupu a Dám do sáčku s uzávěrem..A z5 do mrazáku..3 druhý davam do 2 pytlíku,popíšu ovšem dávám tak abych poznala co je co ..
A prý to dělám špatně že každý den ma mít čerstvý..
Maso mám kupovaný..A též chci otevřít pár lžic dát malý a hned zamrazit.. A pak kombinovat se zeleninou..
Tchyne ve všem vidí rakovinu ...
Pardon, ja to asi nepochopila ten postup, prijde mi to nejake slozite 🤔
Ja to delala tak, ze jsem udelala naraz vetsi mnozstvi, to rozdelila do tvoritek na led. Ten den, co mela mit obed, jsem vyloupla akorat pozadovane mnozstvi a "prichut" a ohrala.
Já jsem to dělala tak, že omytou zeleninu jsem oloupala, pokrájela, napařila, přidala trochu kojenecké vody, pár kapek oleje a rozmixovala. Vždycky jsem vařila "ve velkém", odebrala jsem jednu porci k obědu, zbytek nechala zchladnout na pokojovou teplotu, rozdělila do tvořítek a zamrazila. Druhý den vyloupla z tvořítek, dala do zipovacího sáčku, popsala a vrátila do mrazáku. Ze začátku jsem měla každý druh zvlášť a ráno vytáhla z mrazáku např. kostku mrkve, dvě kostky dýně a kostku masa. Další den např. brokolici a maso, bramboru jsem uvařila čerstvou. Pokud něco nedojedl, tak jsem to vyhodila (v čem byla oslintaná lžička, to jsem už neskladovala a znovu neohřívala). Ze začátku jsem mrazila v tvořítkách na led, později v silikonových formičkách od Nuk.
@makovice88 ohřívače jak ?
Dávám i čaj při pokojové teplotě.. Myslím si ldyz ten čaj za den budu ohřívat 10krat tak je taky špatně..
@emillyhk My teprve začínáme.. Takze sni sotva 1 lžičku..Oslintanou lžičku nedávám do prikrmu ..Má na to tu tabulku s tou lžičkou.. Jen to vždy naplnim .. 🙂
Mela jsem primo ohrivac na lahve, dcera sice byla kojena, ale ohrivac jsme meli. ☺️ No a v tom ohrivaci byl i program na ohrev jidla. Ale da se asi i v mikrovlnce. Caj pri pokojove teplote nevadi, ale jidlo by melo byt teple.
Buď v klidu, děláš to dobře. Dělá to tak spousta maminek .
Ze začátku sní malinko, přece nebudeš vařit množství na pár lžiček.
Pokud teprve začínáte, tak jak píše @gracinka7 - je nesmysl vařit v množství na pár lžiček. Neděláš to špatně, ale mě to třeba z tvého popisu přišlo složité. Ale vlastně není, je to jenom rozepsané. Usnadni si to a na tchýni se (v tomhle) vykašli. Pokud zavádíš nové druhy, tak si nech porci na oběd ten den, zvlášť porci na druhý den (do lednice dej co nejdřív) a zbytek naporcuj a zamraž. Ale zkus nabízet oběd teplý (ne horký). Nevadí, že to vystydne než dojí, ale ať si zvyká na to, že jídlo má různou teplotu. Naopak nápoje jsou při pokojové teplotě úplně v pohodě.
Děkuji všem jste zlatý ♥️♥️
Dávala jsem ale vždy "čerstvé" z mrazáku. Nedala bych rozmrazené z lednice druhý den, ohřívané, atd. Uvařit, rozmixovat, nechat vychladnout a dat do mističek a zamrazit. Rozmrazovala sem v parním hrnci(ohříváno)vždy.
A v čem prosímtě tchýně vidí rakovinu? 🙄 Nejvíc rakoviny je že stresování z takovejch .... naprosto nepodstatnejch blbostí. Není to jedno, kolikrát michneš mixérem v příkrmu? 🤷♀️ Jestli se ti na tom něco nezdá, tak to dělej jinak, no. Mně třeba to věčné skladování a rozmrazování kostiček přestalo bavit, nakonec jsem fakt uvařila, dala ten den, zbytek zpracovala pro nás do polévky nebo pod maso, semtam otevřela skleničku, použila maximálně 2 dny a zbytek jsem vyhodila, než to furt někde patlat a skladovat. Ale je fakt, že naše děti ty příkrmy nikdy pořádně nechtěly. Asi proto jsem se na kostičkování vybodla a co nejrychleji přešla na jídlo.
Já jsem tedy proto vařit každý den čerstvé (i jsem to tak vždy dělala). Nezabere to žádný čas. A čerstvé je prostě čerstvé (rakovinu bych zatím ale fakt nehledala 😀). Jestliže z nějakého důvodu nechceš, tak bych uvařila víc, jedno dala hned, druhé do ledničky na další den a zbytek okamžitě zamrazit. Zaujala mne ještě ta pokojová teplota, to je za mne "studené", určitě by to mělo být teplejší. Ideální jsou na to i ty mističky, kam se dává teplá voda, jinak ta troška bývá hned studená.
Souhlasím s postupem kromě toho, že bych nenechávala ten den v lednici (max porci na druhy den) a zbytek rovnou do mrazáku. Jídlo bych určitě ohřívala, ohřívala jsem ve vodní lázni v normálním hrnci.
Souhlasím s většinou, z uvařeného jsem odebrala část na jídlo, část do lednice na další den a zbytek do mrazáku. Ohřívala ve vodní lázni - malý kastrol a sklenička od přikrmu.
Já asi tedy byla hrozná matka, ale já dala zamrazit i to, co bylo druhý den v lednici. A když jsem potřebovala něco ohřát, rozmrazit, dělala jsem to v mikrovlnce. Samozřejmě do ničeho jsem nestrkala olíznutou lžičku atd. A zcela běžně dělám to, že uvařím polévku, něco sníme rovnou, něco třeba druhý den a zbytek dám večer do mrazáku. V den uvaření nejsem schopná odhadnout, kolik toho sníme ten a příští den.
Nevidím na tom nic špatného. Vařila jsem v kojenecké vodě a na mixování ji použila v případě potřeby. Ale dávala do mrazáku hned po vychladnutí do malých kostiček při prvních příkrmem. Postupně jedl to samé i druhý den když zbylo. Ale když jsem potřebovala příkrm vařila jsem vždy víc najednou a dávala do mrazáku. Po rozmrazení ohřála. Pokojová teplota by ani mě nechutnala 🙈 První příkrm je vždycky sázka do loterie🙂 Hodně zdaru
Já jsem varila denně čerstvé, ale může se i mrazit.
Take podobne jak ostatni.. jinak tyhle dobre minene rady babiček jsou akorat k vzteku, ale bohuzel to tak snad ma kazdy, akorat stresujou a clovek je pak vynervovanej.. vyslechnout a myslet si svy je kolikrat tezky.. mrazila jsem hned prvni den, jidlo jsem davala ohrate - davala jsem misku do hrnce s vodou a ohrivala na pare, vetsinou stacilo zapnout plotynku a jak zacala voda okolo varit, byl pokrm po zamichani akorat... Tri lzicky dyne se vari blbe a co pak s tim zbytkem, kdyz ji treba ostatni z rodiny ani neji. Akorat ten olej jsem davala do jidla az tesne pred podavanim..
Já jsem ohřívala (i krmila) z šálku. Kostičky jsem dala do malého hrníčku, ten do rendlíku s vodou a takto ohřála. 2kostky se fakt vaří i ohřívají dost blbě.
Do mrazáku jídlo co nejdřív.
Jaké ty tvořitka na led používáte? Diky
@veru23 hlavně aby byla měká ta formička..Lépe se to pak vyklapí.. 🙂 Pak jsou dobrý ještě od NUKu..Ale já zvolila s vikem aby mi to nenačichlo masem co mám v mrazáku 😀
Mám od Nuk i s víkem. Pokud jsem chci malé porcičky, tak obyčejné tvořítko na led a přetáhnu potravinou fólií. Nikdy mi nic nenačichlo. Maso mám v jiném šuplíku. https://www.kupplenky.cz/potreby-pro-krmeni-3/n...
Co bych já udělala jinak je, že bych to, co druhý den vyndám z lednice na oběd normálně ohřála na vhodnou teplotu. A pokud chci mrazit, mrazila bych hned to, co vyndám z mixéru a ne to, co už mám v lednici, pak to bylo při pokojové teplotě a ještě se do toho opakovaně strkala lžička. Takže za mě - odeberu porci nebo dvě, zbytek rovnou dávám do tvořítek a mrazím. Pokud už jíst nechce, klidně to do druhého dne do lednice dám. Ale pokud ohřeju znovu nebo nechám stát půl dne na lince a nesní se to, vyhazuju.
Jinak pro by se měla zelenina kvůli bakteriím mít před loupáním, ale taky to nedělám.