Maminky dr řekla ať začnu dávat po lzičkách příkrmy..Kamarádka začala dávat mrkev...I když ostatní říkají ať začnu dýni..Tak sem se chtěla zeptat, co první dát? A jak udělat? A co dělat ze zbytkem co nesní? Dekuji
@michaela666 Děkuji..Taky se mi do toho moc nechce..Um nám sedí..Jen prdíky nás trápí. Počkám Až ji přejde to tlačení na prázdno.. Děkuji
@alex97 Pokud budeš vařit svoje příkrmy, tak je lepší vzít bio zeleninu. Podle potřeby můžeš uvařit víc a zamrazit si jednotlivé druhy ve formičkách na led.
Když dělám čerstvé, dávám ten den a max ten další. Co se nesní jde do koše.
Někde jsem četla, že mrkev jako první není ideální a je lepší dýně. Já teda mrkví začít musela kvůli průjmu syna, ale byl pak řev, protože mrkev staví. Dýně úplně v pohodě.)
U jednoho jsem začala mrkvi, u druhého dýní. Rozdíl jsem neviděla, ale některé děti mohou mít po mrkvi zácpu. Zbytek, co nesní, snez sama, jsou to ve výsledku 2 lžíce zeleniny 😀 nebo nech na druhý den, déle se příkrmy skladovat nemají.
Napíšu ti sem svůj návod pro line matky. Příkrm stejného druhu dávám tři dny, na vyzkoušení a zavedení. Začala jsem dýni, pak cuketa, pak bataty. Mám na to najite bezvadne wwbovky, kde je detailní rozpis, kdy, co a jak. Postup při vaření mám následující. Uvařím na paraku zeleninu nakrájenou na kostky. Pak nechám vychladnout a rozmixuji s kojeneckou vodou. Té množství dle potřeby, aby vznikla řidší kasicka. Skladují v hrnci v ledničce. Odeberu první den, ohreju ve vodní lázni, přidám lžičku olivového oleje. Co z toho nesní, to vyhodím. Druhý den postup stejný, zase odeberu a tak dale. Ten druhý den už odeberu i na treti den a schovám do ledničky. Celý zbytek rozdělím do tvořítek na led, zmrazim. Pak jednotlivé kostičky dám do krabiček, popisu a dám časem, až je zavedeno víc druhu a kombinuje se.
@alex97 mala je sice kojena, ale problemy s prdiky paradoxne presly prave zacnutim prikrmu. V 5 m teda. Ale to muze mit kazdy jinak. Mrkev nechtela. Cuketu s troskou masla milovala. Ma to asi takovou dost jemnou neutralni chut. Dyne usla, ale cuketa byl top. A dlouho jedla sice s nadsenim, ale jen par lzicek, coz mi vyhovovalo.
@biciklissie Můžu se zeptat máte klasické tvořítka nebo máte nějaký spešl ? 🤔 děkuji moc
@alex97 Nn, mám obyčejné silikonové z ikei. Jsou levné a fakt se vyplatí, krásné se to z nich vyndava.
@alex97 Psala jsi, že máte problémy s UM a bříškem. Za sebe bych ještě chvíli počkala, není kam spěchat. Ve 4 měsících některé maminky začínají, ale měla bych strach, že v tom zase udělám paseku.
Jinak já začínala po 5. měsíci mrkví - ta jí moc nechutnala. Batáta a cuketa byly lepší. V napařováku na knedlíky jsem do měkka podusila a potom mixovala do hladka s vodou, která mi zůstala v hrnci. Přidává se pár kapek oleje, aby se lépe strávily vitamíny.