Příkrmy. Co první dát? Jak udělat? A co se zbytkem, když nesní?

alex97
4. únor 2022

Maminky dr řekla ať začnu dávat po lzičkách příkrmy..Kamarádka začala dávat mrkev...I když ostatní říkají ať začnu dýni..Tak sem se chtěla zeptat, co první dát? A jak udělat? A co dělat ze zbytkem co nesní? Dekuji

michaela666
4. únor 2022

@alex97 Psala jsi, že máte problémy s UM a bříškem. Za sebe bych ještě chvíli počkala, není kam spěchat. Ve 4 měsících některé maminky začínají, ale měla bych strach, že v tom zase udělám paseku.
Jinak já začínala po 5. měsíci mrkví - ta jí moc nechutnala. Batáta a cuketa byly lepší. V napařováku na knedlíky jsem do měkka podusila a potom mixovala do hladka s vodou, která mi zůstala v hrnci. Přidává se pár kapek oleje, aby se lépe strávily vitamíny.

alex97
autor
4. únor 2022

@michaela666 Děkuji..Taky se mi do toho moc nechce..Um nám sedí..Jen prdíky nás trápí. Počkám Až ji přejde to tlačení na prázdno.. Děkuji

michaela666
4. únor 2022

@alex97 Pokud budeš vařit svoje příkrmy, tak je lepší vzít bio zeleninu. Podle potřeby můžeš uvařit víc a zamrazit si jednotlivé druhy ve formičkách na led.
Když dělám čerstvé, dávám ten den a max ten další. Co se nesní jde do koše.

jjasmina
4. únor 2022

@alex97 priklanim se taky k vodnate zelenině, mrkev jsem dávala až naposled prakticky, dost blbě kakala po ní

pampeliska1313
4. únor 2022

Někde jsem četla, že mrkev jako první není ideální a je lepší dýně. Já teda mrkví začít musela kvůli průjmu syna, ale byl pak řev, protože mrkev staví. Dýně úplně v pohodě.)

emamaira
4. únor 2022

U jednoho jsem začala mrkvi, u druhého dýní. Rozdíl jsem neviděla, ale některé děti mohou mít po mrkvi zácpu. Zbytek, co nesní, snez sama, jsou to ve výsledku 2 lžíce zeleniny 😀 nebo nech na druhý den, déle se příkrmy skladovat nemají.

biciklissie
4. únor 2022

Napíšu ti sem svůj návod pro line matky. Příkrm stejného druhu dávám tři dny, na vyzkoušení a zavedení. Začala jsem dýni, pak cuketa, pak bataty. Mám na to najite bezvadne wwbovky, kde je detailní rozpis, kdy, co a jak. Postup při vaření mám následující. Uvařím na paraku zeleninu nakrájenou na kostky. Pak nechám vychladnout a rozmixuji s kojeneckou vodou. Té množství dle potřeby, aby vznikla řidší kasicka. Skladují v hrnci v ledničce. Odeberu první den, ohreju ve vodní lázni, přidám lžičku olivového oleje. Co z toho nesní, to vyhodím. Druhý den postup stejný, zase odeberu a tak dale. Ten druhý den už odeberu i na treti den a schovám do ledničky. Celý zbytek rozdělím do tvořítek na led, zmrazim. Pak jednotlivé kostičky dám do krabiček, popisu a dám časem, až je zavedeno víc druhu a kombinuje se.

jana_zofie
4. únor 2022

@alex97 mala je sice kojena, ale problemy s prdiky paradoxne presly prave zacnutim prikrmu. V 5 m teda. Ale to muze mit kazdy jinak. Mrkev nechtela. Cuketu s troskou masla milovala. Ma to asi takovou dost jemnou neutralni chut. Dyne usla, ale cuketa byl top. A dlouho jedla sice s nadsenim, ale jen par lzicek, coz mi vyhovovalo.

alex97
autor
5. únor 2022

@biciklissie Můžu se zeptat máte klasické tvořítka nebo máte nějaký spešl ? 🤔 děkuji moc

biciklissie
5. únor 2022

@alex97 Nn, mám obyčejné silikonové z ikei. Jsou levné a fakt se vyplatí, krásné se to z nich vyndava.