Příkrmy. Co myslíte?

luna03
14. únor 2023

Ahojky, moji malé je 5,5 měsíce a od cca 4 měsíců dobře jí příkrmy. Teď poslední týdny vlastně pořádně nechce mléko, ale příkrm si dá moc ráda... Jakýkoliv zelenina, přesnídávka , ale mléko proste nechce. Má ho tak 2x za den, někdy se zadari a napije se ho 2x. Je na umělém. Je to hodně velký problém když vlastně přijímá více ty příkrmy než mléko? Prikrm má k obědu a k večeři a občas když ráno nechce nechce mléko, udělám ji alespoň mléčnou kaši a tu sní. Sní vše, nenechá ani zbyteček jídla, je to dobrý strávník ale myslím si, že by ještě měla pít převážně mléko. Ale přibírá krásně má 7 kilo a hlady rozhodně nebrečí. Děkuji za názor 🙂

gdpr
14. únor 2023

Nám pediatrička povedala s každým novým príkrmom o 1 dávku mlieka menej takže podľa mňa je to normálne, že menej ale príde mi na tie mesiace toho mlieka naozaj málo... Môj v 5,5mesiaci mal 1 príkrm a 5x mlieko

emillyhk
14. únor 2023

@luna03 Do roka je dítě kojenec, tzn., že mléko by mít měla. Co třeba dát trochu UM po každém hlavním jídle? Ty kaše jsou fajn, dělala jsem to tak taky (ale mě syn odmítl mléko až ve 13m). Jogurty už máte zavedené? I tím se dá dohnat množství přijatého mléka. A ještě bych jí teda hlídala pitný režim, aby neměla málo tekutin.

luna03
autor
14. únor 2023

@emillyhk já do ní to mléko vážně nedostanu, začne potom brečet a odklánět hlavu pryč od flašky 🙈

luna03
autor
14. únor 2023

@emillyhk jinak jogurty sem nezavedla, jaké přesně?

emillyhk
14. únor 2023

@luna03 Já ti věřím, syn když si postaví hlavu, tak do něj taky nedostanu to, co nechce 🙈
Já dávala bílou Holandii, ale určitě později, myslím, že někdy v 6 nebo 7 měsících.
Ještě koukám, že příkrm má k obědu a večeři, ke snídani dejme tomu kaši. Co svačiny? To má mléko? Nebo má taky příkrm?

luna03
autor
14. únor 2023

@emillyhk většinou přesnídávku a když ne tu podaří se mi za chůze do ní nacpat mlíko 🙈🙈

luna03
autor
14. únor 2023

@emillyhk nemám ji spíš ten příkrm dávat jen jednou denně? Třeba jen na tu večeři?

emillyhk
15. únor 2023

@luna03 Zatím bych zkusila aspoň ke svačině dát mléko. Ale pokud ho nechce, těžko s tím něco uděláš. Určitě se poptej pediatra, co a jak, aby malé něco nechybělo.

mamora
15. únor 2023

@luna03
Můj syn to má podobně. Cca od šesti měsíců jedeme režim po probuzení mléko, dopo přesnídávka s jogurtem, oběd masozel příkrm, odpo nemléčná kaše z MM, před spaním mléko. Mléko odsávám, protože prso od mala nechtěl, takže mu nabízím co mám, přes 230ml, ale stejně vypije kolem 150 ml, někdy víc, ale spíš míň. Vypadá spokojeně, za týden jdeme na kontrolu v osmi měsících, tak budu vědět kolik přibral, ale nemyslím že bude problém

luna03
autor
15. únor 2023

@mamora vyřešila jsem to tak, že jsem ji odebrala oběd příkrm a vzala si s chutí mléko. Takže bude dostávat jen večeři 🙈

hanyzka11
16. únor 2023

@luna03 tos udělala dobře. Podle mě je na tolik jídel ještě malá. Příkrmy pokud papá dobře jí zasytí a už to mlíko nechce. Jela bych zatím 1 jídlo (oběd nebo večeře) a třeba snídani. Ale mezi tím jen mléko. Vypadá, že když má hlad,tak ho vezme na milost 👍. Za měsíc zase můžeš přidat jídlo další 🙂. Mlíko je fakt důležitý. Syn od kamarádky se celkem brzo odstavil a umělý nechtěl a musela dávat vápník. Takže kdyby to nešlo s mlíkem,tak určitě řešit s dr.. Ale podle toho, co píšeš, to bude dobrý 😉.

luna03
autor
18. únor 2023

@hanyzka11 jojo už je to v cajku, ale v noci se více budí na mléko 🤣 ale to je něco za něco 😛😛