Ahoj maminky, za dva tydny nas ceka prvni prikrmovani. Zatim mam zaklad nakoupeny od Hami a jeste znacku z Dm, tu jejich. Chtela bych se zeptat, zda jste nektera zkousela prikrmy od Babybio, vypadaji docela dobre, tak by me zajimalo, zda mate uz nejake zkusenosti? 🙂
Kase se trochu bojim, mam strach aby nebyl ucpanej 😀 ale urcite taky budeme muset vyzkouset 🙂
@lucca2211 zkousela jsem je taky spolu s hame a rozdil nebyl u tech jedno/dvou-druhovych ve slozeni, ale v konzistenci - hame je vic tekutejsi s to na zacatku synovi vyhovovalo vic. Pak jsem koupila nejaky vicedruhovy a doma zjistila, ze to obsahuje i rozmaryn, coz jsem si nebyla jista, jestli je pro sestimesicni vhodne - predpokladam, ze je to dane tim, ze je tofrancouzska znacka a ve fr jsou na to pomerne zvykli. A taky je super, ze maji v nabidce bataty, coz fajn alternativa ke sladke mrkvi a dyni.
@lucca2211 Ty kaše jsou opravdu výborné. Naše dvojčata měla k zácpě sklony, ale kaše od Babybio jim nepřitížily. Nejvíc jim chutná vanilková a dáváme už i kakaovou. Mají také velmi dobré piškoty. Sem tam jim dám a užužlá ho i dcera, která ještě nemá zuby. Ze skleniček jsme zkoušeli hovězí se švestkami a musim říct, že úžasně voněla i chuťově byla velmi dobrá. Jen ta cena je při dvojčatech velká nevýhoda, takže se snažím spíš vařit doma.
Holky, dekuji za info. Neco jsem objednala, tak uvidime. Pro zacatek chci davat sklenicky nez se rozbastime. Pak samozrejme budu varit taky. Prcek jeste nespi celou noc, chodi spinkat tak kolem sedme a budi se kolem ctvrte, to nakrmime a spinka do pul osme. Tak doufam, ze se nam to podari taky jednou prospat celou noc. Kdy jste zacali davat kasicky a kolik jste na zacatku davali? 🙂
Některé kaše jsou od půl roku, ta s kakaem až od ukončeného 8. měsíce, začala jsem dávat někdy v sedmém měsíci a ráno, protože zbytek rodiny snídá taky kaše. myslím, že jsem začínala na 60ml mléka. 🙂
My jsme kaši dávali relativně brzy, protože syn začal odmítat mléko v lahvi a bylo brzy na to, abych mu přestala dávat mléčnou dávku, takže už v tom 4. měsíci (dvojčata byla už tou dobou plně na UM), i když bych ji byla chtěla zařadit později a taky ráno jako @majovasnazilka. Ale to jsme dávali rýžovou nemléčnou od Hami, od Babybio jsme začali až v těch 6. měsících, jak je doporučovano na obale. V té době měly děti zavedný i lepek, takže jsem neřešila, zda je, či není daná kaše bezlepková (ale ta s vanlková s quinoou je tedy bezlepková).
Takze kasi az rano, myslela jsem, ze se davaji az vecer. Co jste holky zacali davat k veceri, uz mam jen tyden na pripravu, tak zacinam zmatkovat 🙂
Ahoj, Babybio je vynikající, syn ho má moc rád. Výborné jsou i jejich kaše s quinoou. Doporučuju vyzkoušet. 🙂