Ahoj, potřebuji trošku poradit, před měsícem a půl jsme začli s příkrmem, syn 5,5 měsíce, plně na UM. Postupně jsme po měsíci přidali ranní svačinku (ovocnou přesnídávku) takže má teď 2x denně příkrm, rano a odpo, chci se zeptat, zda-li je to takto správně? A zda zapíjet ještě mlékem? A popř kolik? Normálně bez příkrmu vypije 120 ml. Sní cca 100 gramů. Čajíku moc nevypije… děkuji
@veno656 netuším, jak je to správně🤷😁,napíšu jak to máme my, jsme starší teda, ale začínali jsme stejně. První oběd, pak jsme zavedli snídaně, oběd a nakonec jsme přidali večeři. Čaj se u nás taky moc nepije. U nás se to dělá tak, že se vstane, nasnida se, nabidnu čaj, ale cucne si tak jednou dvakrát a konec. Před spinkáním dám normální dávku mlíčka, oběd, zase nabidnu čaj a pak před spaním mlíčko. Vždycky mezi jídlem a mlickem máme tak 2 hoďky pauzu
Jo taky jsem tak začínala, nejdřív zelenina oběd, pak sem přidala ovoce dopol, pak maso k obědu, pak kaše na večeři (dcera je teda nechtěla, takže ta měla k večeři zas zeleninu), cca tak 2-3 týdny po sobě.
Hezký a jednoduše najdeš inspiraci třeba tady detskeprikrmy.cz
Já třeba dávala prvně snídani, často taky nějakou ovocnou variantu, oběd prikrm. Za mě v pohodě.🙂 a taky zbytek mliko. Už nevim kdy přesně se přešlo na tři jídla atd.🙂 mne hodně pomohl na instagramu profil “peknepapkaj” jsou tam i rady jak začít s prikrmy atd atd, vždycky tam je všechno co jídlo má obsahovat, často dělám podle toho.🙂
@veno656 já moc nerozumim jak teda ji ? Ráno mleko pak ovoce k obědu má co ? Odpolední svačinu má ovoce a zbytek mléko ?