Dobrý den. Mohu radu ohledně kasiček. Malá se začala dost budit v noci
Má 6 měsíců a budí se co 1.5 hod. Asi to vypadá na hlad. Bylo mi doporučeno začít s kaší, ale nechci na noc. Občas má problémy s prdíky večer. Co prosím doporučujete. Jinak kojime. Takže je lepší nemlecna kaše? Jaký je v tom rozdíl. Je lepší domácí kaše nebo nějaké kupované.Máme zatím jen ovoce a zelenina maso. Oběd a svačiny. Moc děkuji
Mam 7mi mesicniho chlapecka a jidlo pres den urcite uz v zaludku v noci neni. Je treba dat veceri. Davam kasi a budi se pak jen kolem 2-3 rano na mleko, jinak spi.
Zkus si jit spat bez vecere 😁
@misha31 Kaše se pomaleji tráví, takže přes noc to může těm prckům dělat v bříšku paseku. Kaše jsou lepší ráno jako startér, pak máš dost energie minimálně do svačiny. To, že se kojené děti v noci častěji budí i v tomhle věku, je normální, zase v těch 6 měsících bych už klidně začala s klasickými příkrmy přes den, jak píše @j.a.n.i
P.S. Mám těch dětí 5 a taky jsem v průběhu jejich miminovských období řešila hlad v noci, kaše to nikdy nespravila, spíš naopak. Takže jsem je taky futrovala víc přes den, pak v noci líp spaly.
@somalicats ja mam deti 2 a obe od 6 mesicu maji snidani, obed i veceri (mezitim mleko). Nesouhlasim s nazorem nechat spat bez vecere
@misha31 A píšu někde nechat spát bez večeře? Já píšu ohledně kaše.
V tomto věku může jít klidně o další růstový spurt, proto ta zvýšená potřeba kojení. Kaši bych 6měsíčnímu dítěti, které nemá střeva zralá na trávení obilovin a ještě na noc, když navíc trpí na prdíky, nedávala. Pokud chceš navýšit množství běžné stravy (na tento věk toho má už poměrně dost, což může být i důvod těch prdíků), volila bych raději zeleninový příkrm.
U nas kolem6.m rustovy spurt plus zacatek lezeni takze mraky pohybu pres den a zadny cas na jidlo. Byly zajimavejsi veci. Takze kojeni v noci co 2 h bylo az do roka😅
Kaši na noc bych teda taky nedávala, jak píší ostatní, špatně se tráví. Malá má půl roku, občas jsem jí udělala kaši ráno, ale bylo vidět, že ji z toho více bolí bříško a není to úplně ono. Dávám ji tedy jen výjimečně a nám noc bych ji rozhodně nedala.
Proc nechces na noc, kdyz ma evidentne v noci hlad?