Přesnídávky. Od kdy dáváte?

klokanka31
12. zář 2020

Odkdy dětem dáváte přesnídávky? Viděla jsem že některé jsou od 4.měsíce, ale nevím zda to není stejně moc brzo...

jjasmina
12. zář 2020

Kojím, kolem 5. měsíce jsem začala dávat příkrm na oběd a po 6. měsíci sem tam na svačinku přesnídávku a ovoce

zuzita15
12. zář 2020

@klokanka31 to je tam pro nekojene deti. Kojenym detem, kde se zpravidla zacina prikrmovat nejdrive v ukoncenem 6. mesici, by se presnidavka mela zacit zavadet cca mesic po zavedeni masozelu.

klokanka31
autor
12. zář 2020

Já kojím už jen částečně, jinak je na sunaru... No uvidíme, asi spěchat nebudu.

me_druhe_ja
12. zář 2020

Kojila jsem, se zeleninou jsem začala po ukončenym 5m, za měsíc maso a ovoce až za další tři týdny.

jjasmina
12. zář 2020

@klokanka31 Přesnídávka se dává hlavně jako třeba svačinka a již jak to zaznělo, tak cca měsíc po zavedeném příkrmu

honzinenka
12. zář 2020

Nám naše pní doktorka říkala, že i plně kojené dítě má začít ochutnávat od 4.měsíce, aby si zvykalo na jídlo.. Začali jsme až kolem 5. měsíce s příkrmem udělaném z domácí bio zeleniny. Ovoce se má dávat až podstatně později, až po mase..I dle odborníků: https://www.1000dni.cz/ - tady je to dobře a jednoduše popsané.

keksik002
13. zář 2020

Od 4mesice mel syn zavedeny prikrm misto obeda, pak cca za 3týdny kasi k veceri a týden na to ovocne presnidavky. Každé jidlo si zapil mlékem, cca od 6-7mesicu mel snidani/svacinu/obed/svacinu a veceri normální jidlo plus mleko. V noci spal