Ahoj,
máme možnost získat od tchána broskve a uvažuji, že bych z toho udělala malé přesnídávky. Jenže malá bude na světě až tak za 2 týdny, tak se chci zeptat jak dlouho vám takova zavařená přesnídávka vydrží, než začneme s příkrmy 🙂
Děkuji 😍
Děkuji
@krista71096 ahojda můžeš si je udělat, zavaris je a dáš je do sklepa 😊já mám takhle jablečný 😊malému je půl roku a presnidavkam nic není. Sama je občas testuji 😁😊
Ü nás dělá přesnídávky mamka a když vydrží tak jsou dobré i v zimě ale většinou je zdlábneme dřív.
@mku
tak kupovanou presnidavku bych diteti nedala,je tam plno cukru.
Podle me super napad udelat presnidavky,v zime se budou hodit 🙂
@zelenaesmolda zalezi jak ktera... moje deti na kupovanych vyrostli a nenechalo to na nich zadne nasledky ani psychicky ani fyzicky
@zelenaesmolda to není pravda, na trhu existuje spousty ovocných přesnídávek bez cukru 😉 a co se týče kvality jsou na stejné úrovni jako domácí. Troufám si říct, že mnohdy i kvalitnější (jelikož domácí přesnídávky tepelnou úravou většinu cenných látek z ovoce se zničí ). Navíc suroviny pro výrobu kupovaných přesnídávek (s věkovým označením) podléhají přísným podmínkám...😉🙂
@mku
on nekdo mluvi o nasledcich?ja jenom rikam,ze jsou plne cukru,staci se podivat na slozeni.ted mluvim o klasickych presnidavkach,ne ovocnych prikrmech,v tech ten cukr neni.
@michaelllas
to je mozne,zase vsechny druhy jsem nezkoumala,ty co jsem videla mely v sobe hodne cukru.Ty kupovane presnidavky taky prece projdou tepelnou upravou takze v tomhle to vyjde nastejno at je kupovana ci domaci.
Ano,ty s vekovym oznacenim ano,vsak to pisu,ze prikrmy jsou bez cukru a ty suroviny jsou kvalitni.Asi jsme se spatne pochopily 🙂
Ja mela na mysli klasicke treba Hello presnidavky,v tech toho cukru je dost.Ovocne prikrmy jsou v pohode,tam pridany cukr neni.
@krista71096 ahojky jasně vydrží, ale souhlasím s @mku raději zamrazit (mražení patří mezi nejšetrnější metody konzervace)
@zelenaesmolda Jasně, tak to máš pravdu 🙂 Ještě dodám i kupované samozřejmě prochází tepelnou úpravou. Ale v dnešní době už výrobci často využívají vakua (podtlak - takže dochází ke snížení teploty varu), technologie je tím šetrnější. Také samozřejmě dochází ke ztrátám, proto výrobci pak produkty fortifikují např. vit. C.
@zelenaesmolda já ještě neviděla dětské ovocné příkrmy s přidaným cukrem, až se divím, jestli vůbec existují
Presnídávky, co jsem zavařovala dopředu jsou stále výborné a to už tak 6-10 měsíců čekají na snědení (ty nejstarší). Občas nějakou sama slupnu a s koupenou se to nedá srovnat. Stačí ovoce rozvařit v trošce vody, pořádně mixnout a zavařit. Je hotovo, bez cukru, škrobu a dalších supersrajdiček 🙂
Tak moc holky děkuji za všechny odpovědi 🙂 takže je lepší teda zamrazit než zavařit, jo? 🙂
ja bych i zavarila🙂) https://www.nakupujemespolecne.cz/single-post/M... tady inspirace..
@krista71096 Jako podivej, určitě bude miminko jíst i něco jiného než tyhle broskvové přesnídávky (takže cenné látky získá i odjinud). Hlavně ze začátku budeš pravděpodobně dávat stejně po trošičkách. Jen co se týče vitaminů atd. je lepší zamrazit. Tím nechci říct, že zavařené jsou špatné...🙂
@krista71096 Nejsou špatné, jen jsou nutričně někde jinde, ale když dáš občas ničemu to nevadí.
@zelenaesmolda já kupuji bez cukru a že jich na trhu je.
Já zavarela u prvního syna ale neumím to, zplesnivěli takže jsem to vzdala a kupuji.
Teď už i druhý syn jí kousky tak to začíná být bezva
Kousky jí cca od 8mesice.
Nebo dělám čerstvé na dva dny do lednice.
Takže já se přimlouval k mražení 🙂
Teď už mám plný šuplík našeho ovoce 😉
@bayt
vzdyt to rikam,ze v prikrmech pridany cukr neni,ze je v klasickych presnidavkach 🙂
@zelenaesmolda No to asi ale nikdo dětem nedává, že jo. Nebo nevím o nikom, kdo by to dělal.
@zelenaesmolda presnidavka je to same co prikrm, jen jinak nazvane 😉 jsou i presnidavky bez cukru a prikrmy s cukrem 😉
@krista71096 Já bych na tvém místě udělala přesnídávky, pokud tedy nemáš mega velký mrazák. A proč? Budeš mít srpnové miminko, já jedno mám také. Pokud budeš kojit, tak začneš s příkrmy až leden-únor, ovoce zařadíš někdy březen-duben. To žádné lokální vhodné ovoce ještě nebude, maximálně zimní jablka a hrušky. Takže ty broskve nebo broskvová přesnídávka se bude hodit jako zpestření. A klidně je uvař bez cukru a chemie, vydrží to klidně rok i víc při správném zpracování. Já vařím už roky bez cukru, pouze vždy jablečný základ (jako ve všech kupovaných), protože jablka obsahují hodně pektinu (rozpustného pektinu), což je vlastně 100% přírodní konzervant. Takže není nutné použít cukr ani chemický pektin (ty želírovací cukre z obchodů). Jablka povařím déle, pak mixuji, pak přidám ovoce, např. ty broskve, to stačí povařit chvíli aby se uchovala hodnota, tak promixovat a plnit tím čisté sklenice. Pořádně zavřít a ještě chvíli (pár minutek), sterilizovat aby chytli víčka a nekazilo se to. Tento rok jsem dělala už jahodové, borůvkové, broskvové, teď tady na mne smutně koukají meruňky a ještě budou švestky, hrušky.
@bayt
ja uz bych se nedivila nicemu,obcas co ctu jak jsou maminy schopne dat ani ne rocnimu diteti parek nebo pizzu tak na me jdou mdloby
Vloni v létě jsem udělala rozvary z jablek, meruněk a broskví, zavařila švestky na sucho. Dceři je 7 měsíců a postupně to teď otevíráme.
Já zavarovala v září a dávat jsem začala pak v červnu a úplně v pohodě 😊
@zelenaesmolda tak zrovna pizza je neco jako rohlik s rajcatovym sosem (ja to taky nechapu, rocnimu diteti bych to taky nedalala, ale stejne jako ne tukovy rohlik, coz vetsina rodicu da a pak se pozastavi nad pizzou - za me je to stejne). Stejne jako tady namisto domacich presnidavek lide zminuji at se na to vykasloua koupi si Hami..to ja treba vubec nepochopim.. Kazdopadne klobouk dolu vsem co zavaruji a delaji domaci stravu.
@pandabox
do me taky furt vsichni husti at dam male rohlik a ja jsem jim vzdycky odpovedela,ze nevidim duvod,ze je to akorat mouka a tuk,navic osahane v krame buhvi kym
@zelenaesmolda Jakože vůbec nehodláš dávat obiloviny a tuky nebo jak?:D
@bayt
hodlam ale nevidim duvod,proc bych mela davat ani ne rocnimu diteti rohlik,neni to nic dobreho,vyzivova hodnota zadna.
dostava kousky chleba obcas ale rohlik ne.
@zelenaesmolda Jakože v obilí není žádná výživová hodnota? :D Ale v chlebu jo? Ty jo, co se tu člověk nedozví :D
Ovocne presnidavky bude v lepsim pripade davat v peti mesicich, spis sesti mesicich... vykaslala bych se na to... max je strc do mrazaku a pak udelat az to bude aktualni. Ale ja bych je nedelala vubec... ze zacatku je podle me lepsi kupovat, muzes davat ochutnavat ruzne druhy.