Pokusy o příkrmy v 6 měsících + přechod na UM

petra_prvic
6. led 2017

Mám dva dotazy /syn, 6měsíců, 7kg/
1/ Už tři týdny se snažím dávat v poledne zeleninové příkrmy. Vím, že každé dítě je jiné, ale prosím o názor a zkušenosti: sní max 30ml, a to jen někdy. Vyloženě mu to nutím. Jak dlouho asi trvá než si alespoň trochu zvykne?
2/ Je plně kojen, brzy bude muset ale dva dny v týdnu krmit tatínek. Malej však odmítá lahev s čímkoliv - nejen UM, ale také čaj, vodu apod. Odsavat nelze (mléka mám dost,ale nejde odsat), kojim již jen z jednoho prsu - v druhém se mi mléko ztratilo. Prosím o radu, mám na to, abych ho přes den naučila na UM, asi 1,5 měsíce.
Děkuji.

kaci11
6. led 2017

@petra_prvic Ahoj deti jsou ruzne, mam dve dceru a syna. Oba plne kojeni 6mesicu pak jsem teprve zacala dokrmovat. Scera ta nechtela vubec nic, ani na piti, syn ten ji krasne a i pije uz cajik. Jen UM jeste nedavam, to zacnu az po roce. Dcera ji spatne dodnes a dlouho ji trvalo nez si zvykla na lahev. Kojila jsem ji do roku a pul. Det se pro zmenu nedokazeme zbavit te lahve a uz jsou ji 3 roky. Kluk ten sni a vypije co mu dam. Takze musis zkouset. Nikdo ti nedokaze rict zda to dokazes ci nikoli a za jak dlouho. Musis byt trpeliva a verit ze to zvladnete. Ono ve finale mu asi nic nezbude kdyz zjisti,ze ti z prsa nic netece. Preji hodne sil a trpelivosti.😃

panickatlamicka
6. led 2017

@petra_prvic a to budes pryc tedy cely den? Nevydrzel by prcek s tatkou jen na zelenince?

panickatlamicka
6. led 2017

Jinak tim lahvickovym treninkem taky muzes prijit o kojeni. ono lze zachovat kojeni, jen je potreba na tom zamakat. Pokud budes treba chodit do skoly, muzes nakojit tam. i v praci mas narok sve dite kojit. Samozrejme je v tomto pripade dulezite to zvladnout i logisticky.

petra_prvic
autor
6. led 2017

@panickatlamicka Ano, celý den. A mít ho s sebou nejde ☹