Po zavedení dopolední svačiny nechce oběd. Poradíte?

cupina
15. dub 2020

Dobrý den, ráda bych požádala o radu. Syn sedm měsíců. Začínáme přikrmovat. Nejdříve měl oběd zeleniny, pak jsme zavedli maso, vajíčko, kuskus, rýží, prostě mix. Jedl moc hezky, jen občas něco odmítl. Teď jsme začli zavádět dopolední svačiny přesnídávky, to mi sní, ale pak už nechce oběd. Vsteká se, plive, brečí. Takže nakonec mu dám mléko. Nevím co s tím. Poradí tě? Děkuji za odpověď

betelgeuzz
15. dub 2020

Tak přestaň dávat dopolední svačinu, přidej třeba odpolední. Nebo vyřaď svačinu úplně. Dělej to tak, aby vám to vyhovovalo. jsou děti, které třeba do roka úplně odmítají jídlo a kojí se. Ono není kam spěchat, jednou jíst bude.

cilkat
15. dub 2020

Chápu správně, že zavádíte svačinu jako druhé jídlo? Můj syn byl velmi dlouho v režimu, kdy spal 3x před den (+noc), ráno (do prvního spánku) jen pil, po spánku se najedl (oběd) a další jídlo chtěl před třetím spánkem (většinou jedl i víc, než ten oběd). Třetí jídlo jsem zavedla až když spal 2x denně, protože ho prostě dřív nechtěl. Když koukám na tabulky, které v deseti měsících doporučuji 5 jídel denně a bez kojení, vůbec netuším, jak bych to jako do toho dítěte měla narvat.

mourovatakocka
15. dub 2020

Na dopolední svačinu bych se vyprdla. Dcera je nejedlík, momentálně dva roky a pět měsíc, a dopo svačinu neměla nikdy. Riskovat, že by nejedla z mého pohledu výživnější oběd kvůli nějaké svačince, mi nestojí za to.

cupina
autor
15. dub 2020

@betelgeuzz to mě už taky napadlo, vyřadit sváču. Příkrmy po nás chce pediatr kvůli rehabilitaci, že prý bude mít víc síly a že potřebuje vitamíny. Já z toho mám zatím akorát stres a dítě taky.

cupina
autor
15. dub 2020

@cilkat tak mě spí přes noc deset až jedenáct hodin a přes den tři po obědě, jinak nechce, takže pět jídel zvládáme, a je docela jedlík tedy, až na ty příkrmy.

ivis_b
15. dub 2020

@cupina a v kolik má svačinku a v kolik oběd? Jestli tam není moc malý rozestup... Nebo zkus svačinku odpolední/časnější večeři. Já myslím synovi po obědě dávala jako druhý příkrm právě večeři (už ani nevím, proč), byly zeleninové polívky (nebo pak i vývar). Pak jsem před spaním normálně kojila. Oběd je určitě důležitější než svačina, to souhlasím. A hlavně je důležitější dobře zavedená zelenina, než ovoce - děti, které si na sladké ovoce zvyknou, aniž by měly pořádně zavedenou zeleninu, pak zeleninu často odmítají. Takže bych zachovala oběd a zkusila zavést další příkrm odpoledne/navečer, zase zeleninu.

eithelwing
15. dub 2020

Mám dojem, že dopolední svačinka byla snad poslední věc. U nás šel první klasicky oběd, pak večeře kašička, pak nějak odpolední svačina a dopoledne a ráno zůstávalo kojení. Dcera příkrmy tedy milovala, takže v roce a půl už mi stahovala triko, že kojení ne, a dožadovala se jídla. 🙂

lenka421
15. dub 2020

Ahoj, ja mam holcicku 10.5 mesice, davame ted rano po probuzeni (mezi sedmou a pul osmou) mleko a pak normalne "snida" spolecne se starsi segrou, ktera spi dele, az tak okolo devate a svacinu nema, obed v pul jedne a zbasti ho cely. Jinak by taky nejedla. Pak odpoledni svacinu uz normalne davame. U starsi dcery jsem to mela myslim stejne, ta vzdycky spala dlouho takze na dopoledne svacinu nebyl moc prostor, i do dneska to ma tak ze spis kdyz ma hlad tak zobale neco mensiho.

cupina
autor
15. dub 2020

@ivis_b svačinu má v půl desáté, oběd v půl jedné, ji po třech hodinách. Nad večeři jsem taky přemýšlela. Určitě vysadíme svačinu a pak se uvidi.

cupina
autor
15. dub 2020

@lenka421 me malý dopoledne nespí, max půl hodiny, do oběda nevydrží, vstává v půl sedmé pravidelně, je jako hodinky. Tak nevím, uvidíme.

puhelin
15. dub 2020

Je kojeny? Nebylo by snazsi, kdybys ty sobe nasadila vic vydatneho, vitaminove pestreho, aby mu to slo mlekem? Muj 8mi mesicni je porad pouze na obedovem prikrmu. Pak dam veceri a pak asi odpoledni svacinu. Ale do roka urcite bude mit hlavni cast jidla v kojeni.

zuzita15
15. dub 2020

@cupina jestli zavadite prikrmy, predpokladam, ze jste zacinali v 6m, to je na zavadeni dalsiho jidla brzy, na pediatru se vybodnete. Kdyz jsem dceri zavadela dopoledni svacinu (nekdy kolem 9m), tak pak taky nechtela obed, takze jsem zavedla svacinu odpoledni a az pozdeji teprve dopoledni. Nektere deti zrejme po sladke svacine nechteji zeleninu k obedu. Casem se to srovna

cupina
autor
16. dub 2020

@puhelin není kojeny, narozený hodně předčasně, neměla jsem možnost kojit.

cupina
autor
16. dub 2020

@zuzita15 dávám příkrm od pátého měsíce, nekojim, je předčasné narozený. Celkem mu chutnalo, byl nadšený, než dostal první přesnídávku. Také doufám, že se to srovná, budu mu tedy zatím dávat pouze oběd. Holt začneme znovu

zuzita15
16. dub 2020

@cupina nebo muzete zkusit tu odpoledni svacu

mourovatakocka
16. dub 2020

@cupina Ono se to srovná 🍀

marti89
10. kvě 2020

Jestli jí dobře oběd, tak bych se na dopolední svačinu vybodla. Malej (3 roky) snídá kolem půl 9, vydrží do oběda (miska polívky a hlavní jídlo), pak má odpo svačinu a večeři. Mezitím kdykoliv ovoce či jogurt. Pokud by mi kvůli dopolední svačině nechtěl jíst oběd, buď bych ji nedala, a nebo posunula čas oběda, aby mu vyhládlo..