Po příkrmech mu nejde se vykakat. Jak mu pomoct?

lindapp88
6. led 2017

Zdravím, maminky. Malému je 4,5 měsíce. zhruba dva týdny dávám příkrmy-zeleninu. Dávám zatím v poledne a zbytek dokojím. To je všechno ok, ale máme jiný problém. Nejde mu kakat. Tím,jak ještě dost kojím, tak jednou za den se vykadí sám, ale vždycky k večeru začne hrozně tlačit,až je chudinka rudej,ale nevykaká se. Musím použít rektální rourku a pomoct mu. Má to hrozně hustý a proto mu to nejde. Máte nějakou radu, jak miminku pomoct? Možná dělám něco špatně při vaření zeleniny, nebo nevím, ale už jsem bezradná. Nebo to chvíli potrvá a pak se to srovná? Díky za názory 🙂

lindapp88
autor
6. led 2017

Ted mi došlo, že vlastně už tři týdny dávam příkrmy, špatně jsem to napsala 🙂

lv
6. led 2017

Přidej probiotika, jemu i sobě, dávej dostatek tuku (lžička na porci, 180g, tak poměrně), pije? Předpokládám, že vodu, čaj ještě ne, tak dát napít častěji, pokud si vezme a nebude blinkat. Nedávej mrkev, spíš dyni, cuketu..

soyevita
6. led 2017

@lindapp88 Já bych u kojeného dítěte nikdy nezačínala od 4.měsíce.Vím,že to teď tak je.Ale podle mě je to zbytečně brzy

majkoz
6. led 2017

Naprostý souhlas se @soyevita. MM miminku zcela stačí. Pokud se tyto problémy začaly objevovat právě po zavedení příkrmů, tak je to ten nejlepší argument pro to s nimi ještě počkat, a jen kojit.

lindapp88
autor
7. led 2017

lv-dávám biogaiu. tuk trochu dávám, ale pít kromě mlíčka nedávám. vždy po příkrmu mu dám ještě prso a to se napije dost. Jinak pes den kojím po 2h někdy i déle. Tak tedy myslíte, že mám počkat? Zkusím tedy ted nedávat a uvidím,jestli se to zlepší. Upřímně mě taky napadlo,že ještě počkám,ale pak mi zase někdo něcoporadil,tak jsem si řekla,že to ještě zkusím. Děkuju 🙂

soyevita
7. led 2017

@lindapp88 Já s včasným zavedením příkrmů nemám moc dobrou zkušenost.Ale každé dítě je jiné.....Řídila bych se vždy svým děťátkem.Pokud vidíš,že mu něco nesedí,tak vynechat a jak píše Iv,zkusit dýni,cuketu....Já vždy přidávala kapičku kvalitního olivového oleje.Doporučuje se i máslo.A kolik toho příkrmu sní?Pokud plnou dávku,tak bych nedokojovala,pokud pár lžiček tak určitě ano.A myslíš,že je potřeba,aby 2xdenně kakal,na rektální rourku pozor

fifi02
7. led 2017

Našemu malému je 5m a 1t, je kojeny a taky jsem začala tento týden s příkrmy, protože hrozně chtěl. U jídla i pití nás přímo hypnotizoval 🙂. Problém s kakáním na sebe nenechal dlouho čekat.... ségra, která pracuje na šestinedělí mi poradila, ať ten oběd malý zapije švestkovou šťávou od Hippu. A krásně to pomohlo!

sajul
7. led 2017

Ja bych jeste pockala, je to strasne brzo, traveni jeste neni zrale, proto se mu spatne kaka. Navic WHO doporucuje vylucne kojeni az do ukonceneho sesteho mesice. Neni tak spechat, v zivote se naji jeste dost a dost.

lindapp88
autor
7. led 2017

Už jsme zkusila mrkev,cuketu,lilek,dýni-po tý se pokakal krásně 🙂 a batáty. Já jsem to právě chtěla zkusit, protože nás právě taky úplně hypnotizoval, když jsme jedli. Třeba tý dýně spapal hodně a batátů taky, ale asi pak měl žízeň, tak s ei docela dost napil mlíčka. A do příkrmů jsem vždy dala trochu olivovýho oleje. Vim,že každej prcek je jinej a že si na to taky musí navyknout, ale je mi ho líto. Asi tedka zkusim vynechat a počkam.

lindapp88
autor
7. led 2017

Jinak-soyevita- nepotřebuju, aby kakal dvakrát za den 🙂 Ale když tlačí jak o život,je úplně rudej a nejde mu to, tak mu tu trubičku dam. Vim, že se nemá moc často, ale když to jinak nejde, nenecham ho přece trápit a plakat. Zkusim možná tu švestkovou šťávu, to mě nenapadlo 🙂

lv
7. led 2017

@lindapp88 já bych tu švestkovou tak brzy nedala. Biogaia dáváte i sobě? Zvýšila bych jemu dávku či přidala ještě lactobacil jiný. Tuk můžete i máslo, sádlo, jakýkoliv olej lisovaný za studena (až budete chtít změnu od oliváče).

lindapp88
autor
7. led 2017

Biogau dávam jen malému. Myslím,že zkusím teďka vynechat a počkám. Přeci jenom je ještě čas a o nic nepřijde. Když s tím má ted problémy, třeba to za měsíc bude lepší, zase bude starší 🙂 Všem moc děkuju za názory a rady.

lindapp88
autor
10. led 2017

Tak už tři dny nedávam zeleninu, jen kojím a malej krásně kaká sám a bez problémů. Nejspíš ty příkrmy na něj byly ještě moc brzy. Jen pro info 😉

majkoz
10. led 2017

@lindapp88 Super😃

soyevita
11. led 2017

No vidíš,zkusíš později.Mlíčko je zatím to nej😉