Ahoj maminky, mám dotaz, byli jsme v pondělí na očkování, do té doby krásně papal příkrmy, od pondělka, ale nechce. Musím mu to nutit a strávním i přes půl hodiny než do něj něco dostanu. Ale neplive to ven, jen prostě má zavřenou pusinku a nechce. Ale i tak do něj něco dostanu. Může to být po očkování? Nebo tím, že nám rostou zoubky? Máte zkušenosti? Co s tím? Za jak dlouho se to spraví? Moc děkuji za rady.
Ano, ano. Syn měl to samé, nechutneství k jídlu, nevrlý.. nenuťte ho do jídla, on hlady neumře, nabízejte mu ho v průběhu dne i přes zavedený režim. Pokud to jsou zoubky, měl by případně teplotku a průjem..
@naho31 A jak dlouho vám to trvalo, než se to spravilo? Teplotu nemá a průjem také ne, zatím.
u nás také po první a druhé hexe naprosté odmítání jídla, nechutenství, nevrlost, hrozný pláč, průjem, hrůza, spravilo se to do týdne. Třetí hexa byla bez reakce. Kamarádce ale holčička přestala jíst po první dávce Prevenaru a od té doby mají problém, jsou jí už dva roky a mají s ní trápení, je to šílený nejedlík, pila by jen mlíko, normálního jídla moc nesní. Tak ať se to brzo spraví
@naho31 ještě jsem zapoměla zmínit, že mlíčko pije normálně, akorát ty příkrmy, i tak je to tím očkováním myslíte?
Určitě. Mlíčko malý papal normálně, do týdne se to spravilo.
ok tak já budu doufat, že se to spraví 🙂 děkuji.
To asi bude po ockovani, ale i zoubkama to muze byt. Od zoubku nemusi byt teplota, ani prujem. Moje deti aspon nikdy nemely a to nemuzu rict, ze by je nebolely. Asi bych klidne prikrm na par dni uplne vynechala, nebo nabidla, ale nenutila. Urcite se to brzy zase zlepsi 😉
stačí si přečíst příbalový leták - nechutenství je velmi častý nežádoucí účinek (častější než 1 případ z 10), ale růst zoubků taky může mít vliv ... kdy se to spraví nejde ani odhadovat