Po ATB nepije mléko, mám jí ho pořád nabízet?

sharonbetty
13. čer 2015

Ahoj, dceři jsou 3 roky, není to nějaký velký jedlík, jídlu moc nedá a tak jsem byla vždycky ráda, když třeba moc dobře nepojedla,že alespon 3krát denně vypila mléko, někdy víc někdy méně. Od minulého týdne se však všechno změnilo. Byla nemocná, dostala ATB a úplně se jí změnily chutě k jídlu. ATB už nebere,ale mudr.říkala že v těle přetrvají asi 10-12dní. K tomu mléku- už 4.den odmítá a vůbec nepije mléko. Docela mě to zneklidňuje, měli jsme totiož období,kdy byla malá a taky stávkovala, tenkrát mi však jedla aspoň jogurty,teď bych do ni jogurt nedostala, nemá ho ráda a vůbec žádné jiné mléčné výrobky. Pila jenom to mlíko. Mudr.mi dala letáček na kalciový sirup pro případ,že by už vůbec nechtěla mléko pít. Ale taky mi řekla,že mám počkat,až se z těla dostane to ATB, a že ji pak možná ta chut přijde sama. Moje otázka: máte s tím někdo zkušenosti? Myslíte si,že ji mám to mlíko pořád nabízet a nebo počkat ty 3 dny než se zbaví toho ATB a pak to zkusit znovu? Děkuji za každou radu

misimisi
13. čer 2015

Ahoj, nelámej si stím tolik hlavu, ve třech letech už to ty děti tolik s mlékem neprožívají. Je momentálně i dost vedro, alespoň u nás, tak ani chuť k jídlu moc není. Dá se ještě zkusit nabídnout kakao, termix... I zmrzlina nemusí být od věci, ale opatrně po nemoci 😉 Jinak zkoušet lehká jídla, ovoce, to tělo si řekne, a až bude v kolektivu mezi dětmi, tak snad bude mít více chuti na to, co mají ostatní.

victress
13. čer 2015

myslíš kravské mléko nebo UM? pokud UM, tak 3leté díte už ho vůbec nepotřebuje, pokud kravské mléko, tak bych to nehrotila, moje dcera nepije kravské mléko jen tak vůbec, jenom kakao nebo mléčné výrobky a je OK...kolik dcera váží, když je nejedlík? naše váží ve 3,5 letech 12 kg, takže pokud ta vaše víc, tak buď úplně v klidu....

lv
13. čer 2015

mlíko už nepotřebuje, zkus nabídnout za čas, třeba ve formě kakaa? a když nebude chtít, nic se nestane. Vápník je ve spouste jiných věcí, hodně třeba v máku, mandlích, brokolici, sezamu.. lepší ze stravy, než z nějakého umělého sirupu.

majkoz
13. čer 2015

Přesně jak píše Iv...jenom ještě doplním mořské řasy, vaječný žloutek, špenát, ale třeba taky šnytlik 🙂

sharonbetty
autor
15. čer 2015

holky moc děkuji, podpořily jste mě. nebudu ji ho ted vubec nabizet, ona si řekne sama, když bude chtít,to je fakt. Jinak je jí 3 roky a váží necelých 13 kg. opravdu ted za ten týden málo jí,ale přikládám to té nemoci. Děkuju za všechny vaše rady a názory 🙂

fafaline
15. čer 2015

Ano, kravské mléko obsahuje vápník. A to je právě ten problém.
Je ho tam tolik,(stejně jako jiných koncentrovaných složek), že při pravidelné konzumaci mléka a mléčných výrobků dochází k porušení acidobazické rovnováhy. Ta pak vede nejen ke snížené schopnosti metabolizovat vápník a cenné složky, ale především k nadměrnému vylučování vitaminu D spolu s vápníkem z těla ven. Vitamin D se významně účastní ukládání kalcia v kostech.

Tedy obchodní rozvahou to znamená, že v lepším případě nula od nuly pojde – tedy, co mléčné produkty vyloučí, to i dodají, ale ve většině případů naopak.

leilunka
15. čer 2015

🙂 Co zkusit takové ty jednoporcovky Sunárek? je to od 3 let a jsou vanilka a čokoláda, vevnitř je vždy tetování a má to krásné obrázky žirafky což děti láká, dává se to do vody ale chutná to uplně jak kakao nebo vanikový nápoj a nemusíš to určitě ani dělat teplé. Třeba by si malou nalákala, u nás teda jedou každý den 😀