ahojky měla bych takové dvě otázky
dceři jsou 4 měsíce a dosud byla plně kojená. Od pondělka už jsme začali dávat mrkvičku. Jako první dostala 3 lžičky, pak 6 a dnes už spapala půlku skleničky. Chutná jí. Zítra ještě mrkev a pak chci zkusit zase brokolici
otázka 1.: při zavádění brokolice mám dát jaké množství, také jen 3 lžičky a počkat jaké budou reakce
otázka 2.: když už je dítě přikrmované jak často by mělo kakat? Při plném kojení kakala Míša tak obdva až obtři dny a někdy i déle (asi od 2. měsíce předtím to bylo časté). Teď měla poslední stolici v pondělí ráno, odpoledne dostala svůj 1. příkrm a pak už stolici neměla
@mornings: no my ty příkrmy zavádíme hl. kvůli tom uže dcera má vysoké jaterní testy a prý je to z kojení (dělali jí spoustu vyšetření a došli k tomuto závěru) a poté co začnu dávat příkrmy (i když nahradí jen jedno jídlo denně) tak by se to prý mělo zlepšit. Dneska třeba dostala tu mrkvičku místo obědového kojení. Je jasné že vše co je poprvé musí být asi s mírou. A nevíš kde seženu tyto příkrmy od Hami: špenát+brambor a 1. květák? Ve všech obchodech v okolí mají jen ty příkrmy s masem a já zatím potřebuji jen zeleninu. Z toho jsem sehnala jen mrkev a brokolici. Jen Hipp tu má karotku s bramborem, ale já bych raději Hami, maminky si ho víc pochvalují a Hipp je ke všemu o dost dražší
@partyzanka91 Já nakupuju v Globuse a pak je také dobrá dmdrogerie. Když není Hami, tak je Alnatura. Té se nebojím, je německá a bio, cenově je vpohodě.
@partyzanka91 zajdi do lekarny vedle pediatru......lekarna Jarov, maji tam docela vyber a co nemaji, ti do druheho dne objednaji........., ja teda beru z lekarna.cz, nebo feedo.cz ale tam uz se vyplati vetsi veci.........
Hami je super, taky s nim zacnu......, jinak dobry je Rossmann na ohrade nebo DM dole ve Vysocanskem Fenixu.... tam maji taky veliky vyber......
@ija1: tak děkuju za tipy
My začaly ve 4,5..zatím mrkvičku, dýni a dnes bramboru. Skleničky jsem zkoušela Hami i Hipp a obě jsou dobré. Pokud máte cestu do Německa nebo tam někdo známý jezdí, doporučuji Hipp koupit tam - skleničky zeleninové malé tam jsou kolem 0,5 e, velká zeleninová s rýží kolem 1e, masové jsou tedy dražší kolem 1,5e , ale pořád je to to o dost lacinější, než u nás.
@partyzanka91 Já mám teď osmiměsíčního chlapečka. S příkrmem jsme také začali od ukočeného 4. měsíce a jela jsem podle Hami manuálu (mrkev, brokolice, mrkev s bramborem atd.) a malému moc pak chutnal pastiňák od Alnatury
ad1.: vždycky začít s malým množstvím kůli možné alergické reakciů jak mi doktor vysvětlil, tak do půl roka jsou to opravdu jenom "příkrmy", aby si děti začali zvykat na jinou stravu, nikoli kůli dodávaným živinám, tj. nikoli aby se najedli
ad2.: tady nedokážu poradit, oba moji kluci neměli s kaděním problémy, vždy alespoň jednou denně