Ahojky, dáváte svým dětem ovocné šťávy typu HIPP apod.? Například švestková, hrušková na zácpu…
Synovi je 8 měsíců a dávám mu čaj , ovocné šťávy míchám vodou a někdy dám samotnou když má tvrdé bobky.
Ale vodu mi nevypije… šklebí se a vraci to zpátky..
V tomto veku jsem nedavala. Vody mi taky vzdy vypili v tomto veku malo,ale byli jeste kojeny. Vic vody mi pak zacali pit po odstaveni,az po roce. Poprve redeny dzus dostali cca po roce a pul. Na zpestreni. Dzusy obecne nejsou zdrave na zuby. Ale pokud je to jednorazova zalezitost kvuli zacpe,treba ta svestkova stava,tak asi tak neva. Ale urcite bych to nedavala pravidelne.
Tak šklíbu na vodu jsme taky doma měli 😀. Měla jsem pochopení, i já se do samotné vody nutím. Ale je pravda, že ten návyk na sladké pití se buduje. Má to svá pro a proti. Zároveň jsem měla prtě, co zadržovalo bobky, tedy úplně chápu, že se snažíte "ředit". Hlavně pít dostatečně a hrušky/švestky v běžném jídle.
No tak moje sestra se fakt reálně snažila učit i na čistou vodu a všechno, jen co z toho, když její tchyně absolutně nic z toho nerespektovala. Vždy, když s malým byla sama, tak mu podsouvala sladké vody, džusy a podobně. Takže její snaha logicky vyšla nazmar. Každopádně si ale myslím, že pravé ovocné šťávy vůbec nevadí, jsou ok.
jsou to osvedcene stare babske rady pomohli zakazdym. kdyz je zacpa tak klasicka svestkova presnidavka a hned bylo brisku lip 🙂
Pokud už papá ovoce, ze kterého jsou šťávy, tak si myslím, že je to okej. Předpokládám, že pije z láhve nebo skleničky s brčkem. Šťávy by se neměly pít přímo ze sklenice, aby to neničilo zuby.
Pry to vadi na zuby, taky je blby, ze si zvyka na "sladkou" chut misto vody a navic to leze do penez, vubec me nenadlo dat. Tak od roka si treba dali dzus se mnou v restauraci. Ale nikdy jsme neresili zacpu, kdyby trpeli na zacpy, tak nevim, jak bych se k tomu stavila. Ted mam taky 8m a krome mlika nepije nic, ale on potvurka ani moc nechce jist.