Maminky už asi 14 dnů papkáme zeleninové příkrmy. Docela úspěch,hlavně se sladkým bramborem a špenátem. Chci se zeptat od kdy jste začali dávat ovocné příkrmy v lahvičkách (samozřejmě zkusím i po domácku dělané). Mám strach kombinovat víc věcí naráz - dopoledne brambor s něčím a odpoledne ovoce....jaké máte zkušenosti vy?
Já až měsíc po zavedení zeleniny.
No ja tak po trech tydnech od zavedeni zeleniny zavedla maso a az potom ovoce. Takze bych rekla tak za 5-6 tydnu po zacatku prikrmovani.
asi měsíc po masozelenině...
My jsme zeleninové příkrmy zavedli od 4 měsíce a na začátku 6.měsíce jsme zařadili i ovoce. Snášel to dobře.. 🙂
zeleninové od 5. měsíce a ovocné od 6. měsíce co 2-hý den. A papal hezky
Příkrmy jsme dávali od 6. měsíce. Já jsem totiž pořád kojila a malému to stačilo. Pak jsem začali přikrmovat. Máme doma jedlíka, takže všechno snášel dobře 🙂. Bylo mi hlavně doporučeno moc nekombinovat. Jako tři dny dávat jeden druh, aby jsi zjistila případné reakce alergické apod 🙂
Holky jakou značku příkrmů kupujete? A s jakýma začínáte, zeleninové? A ještě jedna otázka po jak dlouhé době můžu začít dávat i příkrmy s masem? děkuju za rady
Já si vařím domácí příkrmy...zeleninku určitě a maso jsme dali ted poprvé asi po 3-4týdnech zeleninových příkrmů. Začali jsme dýní,pak cuketkou,pak bramborou a od té chvíle kombinuji třeba brambor-špenát,pak zas samotnou broklici až nastal den,kdy jsem udělala kuřecí polévku a rozmixovala a ta nám panečku jede 🙂 Ovocné příkrmy ještě nedávám a když,tak asi od Hippu.-)
Souhlasím s Evčou🙂. A také když sem tam kupuji, tak od Hippu 🙂
@svobodnanovaevca jak píšou holky, nejdřív zelenina, po cca 4 týdnech přidat maso a pak zase po cca 3-4 týdnech ovoce. Tak jsme jeli my.
Jenom rada, špenát se mimčům nemá dávat kupovaný, obsahuje moc dusičnanů, které jsou pro mimčo špatné, takže špenát ze skleničky.
A skleničky Hipp jsou ty nejhorší co můžete mimču dát, co se teda masozeleniny týče, obsahuje velké množství soli a to ne jen ze sodíku. Testy prokázaly, že tam je sůl přidávaná. A u ovocných přesnídávek pozor, aby tam nebyl přidáván cukr 😉
@pajdousekk Díky za upozornění 🙂
ahojky čtu si tu rady o příkrmech. taky už 3 týdny zkoušíme zeleninu. chtěla bych se ale Vás zeptat maminky kolik toho mimča snědí a jestli potom dokrmujete mlíkem.
@mimar my začínaly s 1 malou skleničkou na 3 dny a zbytek jsem dokojila. Teď máme jednu malou skleničku na 2 dny a stále dokojim. Nechci totiž kojení nahradit jen skleničkou, proto to tak praktikuji 😉 V podstatě dávám příkrmy jen kvůli vyzkoušení alergenů, prim u nás má kojení.
Až potom, čo som pridala k zelenine mäso. Takže asi 5-6 týždňov po začiatku prikrmovania.