Ahoj, upřímně si chci ulehčit hledání. Které dětské ovocné presnidavky jsou zaručeně bez přidaného cukru? Popřípadě které vy přímo kupujete. Mám i domácí, ale nemám takovou rozmanitost ovoce na zahradě. Tak chci něco nakoupit.
Předem díky za odpovědi.
Snad vsechno je bez pridaneho cukru krome kapsicek Hello a nekterych extra levnych presnidavek. Obvykle kupuju dm bio, babylove nebo totez z rossmanna
@monars kupuju jenom dm bio a babylove z DM
Hamanek (ale jen některé druhy!), Relax, Kubík, dm.
@zuzita15 Koncentrát je ale přesnídávka - rozvařené, zředěné ovoce. Ne cukr. Jde právě o ty přidané látky.
Pokud je na obalu napsáno 100 % ovoce, tak je to vždy bez (přidaného) cukru. Stačí se vyhnout produktům od Hamé a Hello.
@prejeta_zaba koncentrat se v tele chova jako cukr, pokud je nekde jablecna koncentrovana stava, je to jako by to bylo s cukrem
Jinak to neni zredene, ale naopak ovoce zbavene vody
@elesse prijde mi to jako zbytecna slozka, ktera tam nemusi byt. V susenkach uz je to treba problem (ale to neni predmetem dotazu). Jinak ovoce podle me obecne neni zadne vyzivove terno a pokud nekdo nema zdroj domaciho nestrikaneho ovoce, tak kontrolovana prumyslova kapsicka mi prijde mozna i lepsi.
@elesse ale je přece rozdíl, jestli máš fruktózu - přírodní cukr, zdroj energie a nebo sacharózu, případně glukozofruktozovy sirup, tj. bílý rafinovany cukr, který je tam prisypaný. Na to se autorka ptá. 🤷♀️ Jasně, že když dítě spořádá 8 kapsiček denně, v pořádku to není. Ale striktně se tomu vyhýbat, protože ovoce obsahuje cukr a to je zlo, je fanatická blbost.
@prejeta_zaba no presne tak to celou dobu myslim, ze je dobry resit cukr a brat kapsicku jako neco “kdyz se mi nechce nebo neni zbyti” a ne jako beznou svacinu. Stejne jako kdyz dite za den sni akorat ovoce, neni to dobry. Ale zas lepsi nez kdyz neji nic
Kupuji kapsicky, nejcasteji Relax a Kubik. Pak jsou bez cukru Lupilu, ale sezenes treba i v Penny a vsude mozne. Jsou jich mraky.