Zdravím, co se může stát s jídlem, které se opakovaně ohřeje v mikrovlnce? Vím, že na kupovaných skleničkách se píše neohřívat znovu. Ale doma připravené jídlo? Většinou mi to nevadí po synovi 1r dojíst nebo vyhodit. Ale zrovna lososa máme docela svátečně a nechci aby přišel o porci rybího masa. Jak to děláte vy?
Tak asi to nikomu břicho neprovrtá, ideál to není kvůli bakteriím. Ale pokud ho nehodláš nechávat až třeba do zítra, ale jen na večeři, řekla bych, že pro jednou se nic nestane.
Ohrivame jidlo opakovane bezne. Ale uz nemame mikrovlnku takze bud v troube nebo v hrnci, na paraku, nebo na panvi
Myslim,ze je to kvuli moznosti mnozeni se bakterii. Jidlo doma ohrivame bezne. Neco v troube,neco v mikrovlnce. Neohrivam tedy napr.cely hrnec polevky nebo omacky,ale odendavam mnozstvi,co snime. A delala jsem to takhle i detem. I u prikrmu. Bud ho dojedly k veceri nebo ho mely k obedu.
No, jídlo by se skutečně mělo ohřát je jednou. Je to o množění bakterií při chladnutí toho jídla, než ho dáš znovu do lednice. A kor u dětí bych to tedy hlídala. Já vždy navařím na několik dní a odebírám vždy potřebné množství, zbytek je v lednici uschovaný.
Omáčky i polívky často snesou i dvojí ohřátí, řízek asi taky, ryba ale spíš neee. Ono to je teda hlavně o chuti, prostě něco ohřáté už není dobré. Snažím se hotové jídlo ohřívat jen tolik, kolik sníme. Často pak tedy zbytek ohřívám pro sebe ještě podruhé další den v práci
My jídlo teda neohříváme ani nejíme po sobě více dnů. Ani dětem bychom nedali.. maso v žádném případě…
Měla jsem na mysli ohřátí víckrát jedné porce. Protože zrovna měl syn po probuzení špatnou náladu a nechtěl jíst. A já ty rybu nechtěla vyhodit, aby nepřišel o rybí maso. Pro sebe to neřeším, když mám občas velké oči, dojím si to druhý den. Jen mě zajímalo jestli nemá někdo zkušenosti, že by to takhle malým dětem dělalo špatně na žaludek
Tak třeba zrovna lososa ohřívám radši v troubě. Úplně běžně. Jiné jídlo ohreju bez obav opakovaně v mikrovlnce.