Opěradlo židle Jitro, jak je nastavené a pohodlné?

brigule
20. srp 2014

Uvažujeme o koupi rostoucí židle buď Jitro, nebo Stokke Trip trap. Naživo znám jen židli trip trap, Jitro jsem viděla jen na fotkách na internetu. Zdá se mi, že trip trap má horní opěrné prkýnko trošku vzadějc než to dolní, zatímco jitro podle fotek se mi zdá že má obě prkna přesně pod sebou na stejné úrovni, což mi nepřijde tak pohodlné na opření (jako opěradlo nakloněné a kolmé) Mohl byste mi někdo říct, kdo vlastníte Jitro, jak je to opěrátko nastavené a pohodlné? Díky moc za rady... Nemám momentálně možnost jít hledat jitro do obchodů a podívat se na něj. Ani nevím kam.

atinkaa
21. srp 2014

nemame trip trap ani jitro ale obe zidlicky poznam, jitro a spol mi pride ako lacnejsia verzia vo vsetkych smeroch, kvalita vypracovania, srubiky, taka Ikea....do hry k stokke by som skor dala Leander - krasna vypracovanim, na rozdiel od stokke viac zaoblena verzia stoliciek tohto ala rebricek stylu 😉
http://www.engelundbengel.com/Kindermoebel/Hoch...
ale ak nehladas rovnocenneho supera ale skor lacnejsiu variantu, tak by som asi od stokke nesla hned k jitru a skusila aspon Roba - http://www.amazon.de/Roba-7562-Treppenhochstuhl...
Taka nemecka klasika a cenou asi polovica stokke 😉
ale pod treppenhohstuhl najdes aj ine 🙂

konidana
21. srp 2014

@brigule Já právě dětem koupila Jitro. Trip trap neznám , ale opěradlo má být bederní opěrka u které nemyslím , že je nějaký důvod , aby byla šikmo. Do židle se jako opěradlo montuje buď jen jedno prkýnko nebo obě. Židle z odkazu @atinkaa se mi nelíbí designově. Provedení nemohu posoudit. Podle mne je Jitro dobrá kvalita za rozumnou cenu (ale fakt na mojí horní hranici). Jitro jsem vybrala i z toho důvodu, že jsem do pokojíčku dětem chtěla barevné židle a jejich škála barev mi nejvíce vyhovovala. Kupovala jsem výprodej staršího modelu a zbyly i mi i nové doplňky jako područky a pultík, protože mám již větší děti a již je nevyužiji. Čímž bych je ráda komukoli nabídla za symbolickou cenu.

atinkaa
21. srp 2014

@konidana to je na kazdeho oku🙂 su i milovnici ikea a pri tom sa bavime o lacnom ale co je horsie nie uplne kvalitnom nabytku co mne pri detoch vadi snad este vacsi ako vobec to mat doma v takom opracovani, ale beriem ze niekto to ma naopak rad alebo ako pises mali tvoju farbu;)

konidana
21. srp 2014

@atinkaa Tohle je ze dřeva! A opracování dostačující. Vzhled, jako viditelné šrouby, které nejsou nebezpečné, neřeším. Ikea montované lamino prd vydrží (a jestli mají něco z masivu... no věcem z Ikea, na kterých mi záleží, prostě nevěřím) 🙂

atinkaa
21. srp 2014

@konidana pozri ja sa nerada hadam za seba by som stokke - leander a jitro neporovnavala, k stokke by som nedala ani robu a ano videla som vsetky u niekoho doma alebo v restauraciach tu v Nemecku, napisala som svoj nazor, ty tiez, stokke sa v nemecku so vsetkymi doplnkami poridi za 150🙂 ak je udrziavana tak sa za 75-90 preda,co ine ani nahodou, v restikach je to vidiet ako tu zataz po rokoch nedaju, ja myslim ze ta lacnejsia Varianta je co do prvej sumy lacnejsia, ale cas sa na nej podpisuje rychlejsie, predsa len to usetrenie sa musi prejavit, za mna vsjo k teme

konidana
21. srp 2014

@atinkaa Nechci se hádat, jen využívám pouze mně dostupné (a mně známé) možnosti. Stokke - leander neporovnávám s ničím , protože jsem psala, že to neznám, tudíž nemohu posoudit.
Jen jsem chtěla napsat že nábytek nenakupuji v české Ikee. Pokud tam mají i ty tebou uváděné židle z německa, to nevím 😔 Čas (a cestu) strávený nákupem v německu (do zahraničí většinou neposílají a kdyby, tak to stojí majlant) mi nikdo nezaplatí:D
Ano chci kvalitu, a aby to něco vydrželo, ale přeci jen zátěž, jako je v restauraci doma není 🙂 A že se peníze vrátí? Ale to je mi houby platný, když jich najednou tolik nemám.
A taky promiň, že ne všem tvým slovenským slovíčkům přesně rozumím. Už jsem hódně odvykla 😢 Pa. 🙂

bbn
21. srp 2014

@brigule máme židle Jitro už 3 roky a obě děti na něm sedí naprosto v pohodě, nikdy mne nenapadlo zkoumat, že ty opěradla nad sebou jsou zároveň nebo jedno více vzadu. Pro mne bylo důležité, že je to židle ze dřeva, česká kvalitní výroba, natřená barvami vhodnými pro děti.

Když má někdo peníze na designové výrobky a za každou cenu je mít chce, ať si je má. Ale nechápu, proč "vyhazovat" peníze za "design" , když stejně vypadají všechny téměř shodně a za 3 roky v plném dětském provozu (fixy, pastelky, vodovky, plastelína, příbory, nůžky) budou vypadat už úplně stejně 🙂

wallyna
21. srp 2014

Máme židli Jitro rok a půl a jsem s ní moc spokojená, původně jsem také pokukovala po Stokke, ale nakonec jsem se přiklonila k levnější variantě. Zatím vše drží, není ani moc odřená, nekynklá se ..... prostě skoro jako nová. Jinak pohodlné mi to přijde, dítě sedí hezky rovně a to sedací prkénko se podsouvá dopředu nebo dozadu, podle toho jak velký zadeček má dítko co na židli sedí, tak aby sedělo rovně, a to samé to prkénko na nohy, také se dá posunout nahoru, dolu, dopředu a dozadu, podle toho jak dítě roste a jak je velké. Takže za mě fajn multifunkční židle.

atinkaa
21. srp 2014

@konidana aj tebe vsetko dobre a krasny den 🙂

konidana
21. srp 2014

@atinkaa krásný den!
PS: a už mi došlo proč tvoje příspěvky tak dlouho louskám - bez diakritiky se mi špatně čte i v češtině.

brigule
autor
22. srp 2014

@atinkaa já v německu v restauracích viděla taky už všechno možné, a pokud to nebylo stokke, tak se to už při dotknutí viklalo na všechny strany. Sice chceme židli co vydrží, ale roba se nám nelíbí. Uvažujeme nad stokke a jitrem, ty se nám na vzhled líbí. A snad to s Jitrem nebude tak zlé, když má dost pozitivních ohlasů.

bbn
22. srp 2014

@brigule tak to bys musela mít obě židle, jak Jitro, tak Stokke vedle sebe u stolu a používat je pár týdnů, abys zjistila, která je lepší. Je to jako u mnoha jiných věcí, dokud je pár dní nemáš a nemáš srovnání s druhou variantou, tak porovnat stejně nemůžeš.

atinkaa
22. srp 2014

@brigule pozri moja, ja sa tu uz nebudem velmi rozpisovat nemam rada agresivne diskusie, kde si navzajom mermomoci snazia vnutit cokolvek svoje a len to ich spravne
za seba to mam tak, ze kazda mamina nejak citi a vidi co sa jej hodi, co je pre nich ta prava pomocka a ja nemam potrebu do toho nijak zasahovat ani to menit
to co sa nam velmo osvedcilo a v com viem ze je to supisko, tak rada poradim dalej a obvykle sa to osvedcuje i dalej ale to pacham na kamaratkach a dalsich blizkych, ktori sa pytaju a i o to stoja🙂
tu sa zapojim ked mam cas a chcem sa ''porozpravat''
ja som u nas napr. nakoniec vyhodnotila ze si vobec nie som ista ci chcem rebrikovu stolicku, ci by mne samej na comsi takom bolo pohodlne denne a zistila som, ze to nechcem a nechcela by som ani pre seba, takze sme skoncili u fresco Bloom a nelutujem ani sekundu, to je pani stolicka se vsim vsudy, zas i dizajnova zalezitost ale najma prakticka rastuca pomocka 😉
co sa tyka ostatneho co tu odznelo, tak ja cesky ci slovensky dizajn nehanim, len mam roky skusenosti, ktore hovoria ze ak cosi take z nostalgie, ci podpory trhu kupim, tak zistim vela krat, ze to nie je ono a ono by ani nevadilo, ze sa to pokazi alebo ze sa cosi casom a este v zaruke nejak uvolni, ono vadi potom to krkolomne dohadovanie sa a to ma nik nepresvedci, sluzby sa u nas nezmenili, takze bez dalsej hany na jitro o srubkach a stave ala Ikea si zisti ake to bude, ked bude problem, lebo ak to bude problem, tak je stokke bistos lepsia volba
a preco som tu pisala o tych predajoch potom...stolicku nemusis vobec predavat, klido svoju vlastnu mozes vlastnit dalej a pouzivat ako rebricek na vyssie policky ci nechat pre vnucky 🙂 ja som to pisala najma preto, ze na tom obvykle vidis aka kvalitna vec to je...ak to nevydrzi dalsie kolo 😉 a to je cele..takze ak jitro tak si najma over to ake to bude s reklamaciou a tym nemyslim ze sa opytas a oni ti sladko povedia ze nie je problem, lebo v cr- sr regione standardne zacina problem vtedy ked uz maju korunky za danu vec, obvykle uz pri odchode z obchodu vidis ake to bude dalej 😉 a zas ano mam dost vela rokov a fest vela nakupov za sebou aby som o tom cosi vedela, toto sa s nemeckom neda porovnat, jednak doprava do cr nie je az tak draha, jednak ta moznost, napises, odfotis, posles a oni poslu, to je reklamacny sen, ktory v podani nasich krajin vyzera skor ako nightmare, ty napises, oni ti drzo odpisu, alebo chcu dalsie a dalsie doklady a dokazy a je to len o tom komu skor puknu nervy, ale mozno budes mat stastie a nebude potreba ziadnej reklamacie, jedina kamoska ktora mala pri prvom babatku jitro druhemu kupovala stokke, tak snad je to vysvetlenie 😉
my mame doma 3x dansky dizajn a Leander, mame kolisku, mame 2x postielku rastucu, veci pri dennom pouzivani vyzeraju ako nove, takze za mna je toto podstata u malych detoch este skor ako u dospelakov, predsa len ty triesku znesies inak a bez kriku ako ditko 😉
jo a supisko na precitanie je toto http://jidelni-zidlicky.heureka.cz/jitro-rousto...
vacsina recenzii pozitivna tak snad to pomoze rozhodnut sa dobre, kludne i za dobru cesku jitro, ja za seba budem len rada ak u nas budu krasne, dobre veci a budu fungovat 😉

wendy_
22. srp 2014

My mame stokke a spokojenost. Kamaradka ma Jitro a je taky zatim spokojena, ale ma ji jen par mesicu. To nase Stokke uz slouzi uz pres dva roky. Nikde se zatim nic nevykla nepovoluje. Od pohledu se mi libi vic stokke. Rekla bych,ze je takova vic uhlazenejsi. Preci jen je trochu videt, ze je drazsi. Ale jestli to vyrovna ten cenovy rozdil, tezko rici. Ja se nakonec rozhodla pro stokke a nelituji a naopak uz planuji koupi treti.