Jaký olivový olej doporučíte pro přípravu příkrmů? Jaký používáte? 😉
Já máslo, jak ta naše příšerka cítí oliváč, tak to prostě nepozře😀
Já dávám slunečnicový nebo máslo. Prckovi to s olivovým nechutná a mě osobně olivový olej taky smrdí a nechutná mi.
v dtestu vyhrál franz josef olivový. je i cenově dostupný. doporučuju. maj v albertu
Nejlepsi je extra olivovy olej a nejlepsi italske.Jsou sice drazsi,ale je tam jistota,ze je pravej.Ja ho pouzivam dost u vareni,protoze manzel je ital a ten mi vysvetlil vsechno kolem neho.Je strasne zdravej a doporucuji ho.Do polevek,testovin.
Olivový je fajn, jen bacha nehodí se všude, taky pozor některé je vhodný jen pro studenou kuchyň...já kupuju z Globusu
kupuju bio v DM, mají tam i bio za studena lisovany repkovy olej, ten je ještě zdravejsi nez olivovy, obsahuje omega 3 NMK, které v olivovem oleji vůbec nejsou;)
Já to střídám, protože jsem nikde nenašla seriozní studii o tom, který tuk je opravdu nejvhodnější. Každý má své klady a samozřejmě i zápory, tak používáme občas máslo, občas olivový olej (dovezený z Řecka), občas bio řepkovo -slunečnicový od Alnatury. Co malému zatím nedávám (jsou mu 2 roky) je sádlo a margarín. Řekové uvádějí na olivovém oleji hodnotu acidity, podle které se pozná, zda je vhodný spíše pro teplou nebo studenou kuchyni a jestli je vůbec kvalitní. Bohužel na olivových olejích v supermarketech ta hodnota vůbec nebývá uvedená, tak nevím, co si o tom myslet.
Olivový Albert, řepkový Alnatura..a sem tam dávám farmářské máslo.
Španělský olivový olej Extra Virgin z odrůdy Arbequina - oceněn jako nejlepší olivový olej Španělska za období 1998-99 a 2003-04. Velmi jemné chuti. Pouzivam pro obe deti jiz od 6 mesicu.
Na spanelske-speciality.cz
Mě se nedávno do kuchyně dostal olivový olej terra creta, v Dtestu ani v žádném jiném uveřejněném testu na internetu jsem ho zatím nenašla. Popravdě nevím jestli je to dobře nebo špatně 😀 Nedám na něj dopustit, do kuchyně už mi jiný nesmí.
Nejlepší olivový olej jsme si přivezli z dovolené z Kréty, nedá se to vůbec srovnat s tím, co se nabízí zde v supermarketech. Řecký bude určitě obecně kvalitnější než třeba španělský. Kvalita se pozná hlavně podle kyselosti (acidity), nejkvalitnější má 0,1 %, hodně kvalitní tak do 0,4 %. Tuto informaci se bohužel z většiny etiket nedozvím. Asi vědí proč to tam nepíšou ☹ Chuťově je to strašně velký rozdíl, ten ze supermarketů mi připadá hořký či trpký, s takovou divnou pachutí, ten z Kréty byl vyloženě lahodný, i když na tamní poměry jsme koupili ten "méně kvalitní".
nam hodne chutna a dobre se osvedcil recky terra creta ve spreji, hotovy prikrm jenon striknu promicham a maly ma mnamku na stole. Maji ho sice i v kaufu, ale ve spreji jsem ho objevila jen na eshope pemapu
Jednou mi známý dovezl Terra Creta olivový olej z Řecka. Tak nás to nadchlo, že jsme ho začali vyhledávat i tady u nás v Česku. Našli jsme ho na eshopu Pemapu dokud to tedy i kupujeme. Vyhovuje mi již zmíněný olej ve spreji.
my nově používáte italský olivák, doporučila nám jej kamarádka a je fakt famozní http://www.vinodoc.cz/olivove-oleje/extra-panen.... Na běžné vaření nejsou občas špatné ty, co prodávají v tématických akcích v lidlu...
My máme výhodu, že vozí tchyně z Itálie a někdy i ručně lisovaný z Toskánska, ten je dokonalý, a když kupuju tady, tak Monini.
Když jedeme na dovču do Řecka, tak si vždycky 2 litry přivezeme, ale vzhledem k naší spotřebě nám dlouho nevydrží. Snažím se ho vždy "šetřit", a používám do studené kuchyně. Líbí se mi balení v plechovkách - je to hezký doplněk v kuchyni 🙂 Jinak u nás také kupujeme olivový olej v Albertu, je za dobrou cenu a chutí se vyrovná tomu, co známe z Řecka. Používám ho do salátů, a také na přípravu teplých pokrmů. Dokonce jsem se dočetla, že je možné použít na potření pečícího papíru, aby se třeba roláda nepřichytila 🙂
V D-testu dopadl dobře panenský olivový olej Albert Quality, takže kupuji ten.