Odstavení ročního miminka, nechce UM, čím ho nahradit?

ally8
17. črc 2015

Pomalu chci ukončit kojení u roční dcery. Kojíme nyní ráno, večer a v noci. To noční bude asi trvat dýl, ale to neřeším. Večer baští mléčnou kaši. UM jí moc nejede. Co jí dát tedy místo toho ranního kojení ?

konidana
17. črc 2015

@ally8 já dcerce dávala klasické kukuřičné cornflakes s mlékem. Nebo obyčejnou snídani:D namazaný chleba (případně nakrájený na jednohubky-moje děti to bavilo napichovat párátkem🙂) Nebo kdyby né namazaný, tak suchý a k tomu kostičky sýra. Také mi vůbec po odstavení nepily UM ani jiné mléko. Stačí pestrá vyvážená strava, sem-tam jogurt, sýr, .....

jhhd
17. črc 2015

Naše dcerka od 13. měsíce až do teď (22. měsíc) snídá 1/4 kg bílého jogurtu a k večeři (někdy až ke druhé či x-té večeři) si dá mlečnou kaši, takže má příjem mléka zajištěný. UM taky nikdy nechtěla, tak jsem jí ho zbytečně nenutila.

misha80
17. črc 2015

Já jsem někde četla, že dítě od 1 roku už UM nepotřebuje, je to prý jen marketingový tah. Stačí dávat mléčné výrobky, nejlépe zakysané (jogurt, kefír, tvaroh), případně i normální kravské plnotučné mléko. Já z něj vařím kaše. A dávám i produkty z kozího, ovčího mléka.

prcekverunka
17. črc 2015

Záleží, co Ti papá. Prodává se dětské müsli od 1 roku, můžeš ho dávat do UM nebo do jogurtu. Mojí dceři je 17 měsíců a snídat mi moc nechce, chce jen UM a pak si občas dá kousek suchého rohlíku. Jinak do ní ráno nic jiného nedostanu.

misha80
17. črc 2015

@misha80 Jo a konkrétně k otázce - dělám to tak, že ráno po probuzení dostane náš malý hrníček plnotučného kefíru/acidofilního mléka (cca 200 ml).

ally8
autor
18. črc 2015

@misha80 super, ten kefír mě vůbec nenapadl. Zkusím. Jogurt jí chutná i bílý s ovocem, tak ten kefír snad taky. Pořád počítám a počítám, jestli má denně těch 500 ml těch mléčných výrobků. To by prý měli tak nějak mít.

anulis
18. črc 2015

@ally8 taky jsem to ted hodne resila.dcera bude mit 14 mesicu a je to par dni co se uplne odstavila. UM ji nabizim vecer, ale vubec ho nechce. Rano sni trochu mlecne kase a odpoledne nekdy trosku bileho jogurtu...vic do ni nedostanu...takze tech 500 ml urcite nema.a vubec nevim co ji mam nabizet...kousky normalne ji, ale kdyz ji dam do jogurtu ovoce, tak to nechce.a takove ty lipanky ji davat nechci. ..take si rada prectu dalsi rady 🙂

ally8
autor
20. črc 2015

já teď dělám kokosové mléko ( sušený kokos rozmixovaný ve vodě ) je to zdravá náhražka klasického mléka. Info najdeš tady na koníku. Rozmixovala jsem jí do toho i banán, ale zatím to moc uspěch nemělo. Přitom je to výýýborné. Budu to ale uričtě zkoušet dělat každé ráno. Určitě to vyjde levněji než um a můžu to kdyžtak vypít já. 🙂

ally8
autor
20. črc 2015

@anulis no u nás je teď hrozné obobí 😒 V noci se často budí, pláče, ale pít ode mě nechce. Takže teď kojím už jen večer, to se normálně napije. Roste jí stolička, tak to asi bude k tomu. Ve středu jdeme k mudr, tak se jí také zeptám na ty denní dávky mléka. Zkus třeba sýr. Myslím, že mozzarelu můžou. Já jí občas dávám. Nebo ráno baští chleba, tak ho mažu lučinou nebo riccotou.

nonnni
20. črc 2015

@ally8 vcera bylo dcerce 9. mesicu a rano snida jogurt. Bilou, nezlazenou activii. A pije vodu.