Odmítání obědů. Stejná zkušenost?

me_druhe_ja
15. lis 2020

Chtěla bych se poradit, jestli má někdo stejnou zkušenost: s příkrmama jsem začala po ukončenym 5. měsíci a rozjedl se rychle. Až někdy do 8,5m jedl jak popelnice: hodně a vše. Vždycky řval, když jídlo došlo. 🙂 Pak začaly růst zuby: do roka jich vykouklo 11 včetně jedné stoličky. Zhruba po od 9m se začalo jídlo kazit. Střídaly se lepší a horší období. Teď už docela dlouho nechce jíst obědy: narvat do něj aspoň 100-120g maso-zel-priloha je boj na půl hodiny. A kousky taky nechce, kousat nechce. Ale i totálně hladké pyre je boj teď. Jediný, co sní za sekundu, je bílej jogurt. A přesnídávky taky papá hezky. Kaše jakžtakž. Mlíko OK. Sem tam dostane křupku nebo kousek chleba, aby trénoval kousání, ale to se mu vylozene nechce. Teď prostě nevím, co mám dělat: na jednu stranu mu to nechci nutit násilím, aby si to nezosklivil ale na druhou stranu nechci rezignovat a nechat ho jen na jogurtech a přesnídávkach, aby si za prvé nezvykl a za druhé, aby mu něco nechybělo. Je mu rok akorát. Máte někdo zkušenost? Díky! Jo a je spíš hubenější než tlustější, ale zase vychtrtlej není. (Cca 74cm a 9,5kg).

lolam10
15. lis 2020

Taky jsme tak meli,nekdy jedl i pres hodinu.nicmene obed se jist musi takze bych na nem trvala. ale dala bych mu ho treba min,klidne 50g.je to obdobi,prejde to.nas uz ji pekne(ve 4 letech).a mixovala jsem snad do 2 let aby vzal obed na milost...je to votrava ale hold nektere deti to tak maji

me_druhe_ja
autor
15. lis 2020

@lolam10 Díky za zkušenost. 🙂 Taky to tak budu dělat, že aspoň 100g aby spapal. Přece jen maso, zelenina je potřeba... 🙂 Teď to pár dní zkouším tak, že půlku sní na oběd a půlku na večeři a pak to zaji jogurtem. Tak do něho dostanu tech 200g denně aspoň. 🙂 Si furt říkám, že je to tema zubama, rostou mu děsně rychle....🙂 Kousky budu občas teda zkoušet, ale lámat to přes koleno nechci - zase lepší, aby jedl. si říkám, že mixovat snad věčně nebudu. 🙂 Akorát mu vždycky říkám, že je hrozná ostudar - tolik zubů a nechce kousat.😃

jana_zofie
15. lis 2020

Mala ma 9 mesicu a jak kdybych cetla o ni. Zuby, jogurt, jak pres kopirak. Jen teda krupky ji. Chleba ted nejak prestala. Driv ho jedla bez problemu. Dost ale pomaha kdyz ji to, co ja. Takze nesolim, nebo jen symbolicky. Dnes po dlouhe dobe doslova sezrala misku polivky, dve lzice nudli a ctyri velke jatrove knedliky. Praskalo ji brisko, ale chtela furt jeste aspon nudli, protoze ja jeste jedla. Opice. Vypadala pak jak kdyby sezrala Karkulku i s vlkem... Takze... Zkouseli jste ji dat z toho, co mate vy? (Ale musite se pripravit na to, ze jite jeste par mesicu plane, no...)

zmrzlinka
15. lis 2020

Syn byl do roka jenom na UM....nic jiného nesdel.....v roce měl 16 zubů a jíst začal až po 1. narozeninach a to si ještě hodně vybíral 😜🤣

me_druhe_ja
autor
15. lis 2020

@jana_zofie Jo tak křupky si vezme, ale nekouše - necha si je na pohodu rozpustit v puse.🤦 Jo, to taky zkouším, že jíme spolu - hlavně tu polívku, ale zkoušela jsem i jiný věci. Já teda oddělam pro neho a pro sebe dokorenim, já teda mám hodně ráda kořeněný věci. :- D ale moc efekt to nemá - když jíme, tak na nás čumí stylem, že by nám ho sebrala sociálka, že mu nedáváme najíst, ale jakmile ji chci dát od sebe - tak zamčená pusinka a konec....

me_druhe_ja
autor
15. lis 2020

@zmrzlinka Hmmm....😀 takže asi musím být trpělivá a být ráda, že ji aspoň něco.😃