Zdravím maminky,
mám dcerku 8 měsíců. S příkrmy jsem začala v ukončeném 5. měsíci do té doby plně kojená a vlastně se dá říct, že je do teď. Jednu chvíli docela hezky papala, ne teda žádný extra porce, ale něco snědla. Momentálně to vypadá tak, že v 9 ráno dám sváču přesnídávku (sní tak 3-4 malé lžičky) a ve 12 oběd (toho sní tak 2-3 lžičky). Teď asi týden dělá, že když mě vidí přicházet s jídlem, mne si očička jako kdyby byla ospalá a začne se vztekat. Někdy do ní nedostanu vůbec nic, ale prospívá, má 7,5kg a naše Mudr mi na to nic neřekla. Samozřejmě prso neodmítá, na to se doslova třese. Přijde mi to, jako že se bojí, že jí o prso připravím. Po pravdě, už bych chtěla fungovat aspoň bez kojení k obědu, ale nevim jak toho docílit. Dcera mi navíc při dožadování se prsa začíná "trhat" tričko a vztekat se, dokud jí nedám a to je věc, která mi vadí nejvíc.
Takže mám dvě otázečky:
1) mám zařazovat další svačinu / večeři? Nevím, jestli to má smysl.
2) jak pracovat s tím trháním trička a vztekem? Lze to odnaučit?
Děkuji za vaše rady 🙂 K.
LP: Já mám 9 měsíční mimčo a za 24 hodin kojíme 10-12x. Když si chce něco vzít mimo kojení tak si vezme ale nijak velké množství to není. Je úplně normální že chce hlavně kojit protože se při kojení i pomazlí, uklidní a prohlubujete sociální vazbu mezi vámi. Myslím si že na zavedení svačin a snídaní je ještě malinká. Užívej si kojení a toho že tě potřebuje. Strašně rychle vyroste a nebude tě potřebovat.