Ahojte, za chvilu zaciname prikrmovat .Kupila som si kucharku a tam su recepty so skoricou uz od 7.mesiaca-kedy sa pridava ovocie.Myslite, ze uz mozem pridavat skoricu?
ty jo to slisim poprve ze skorice je alergen neni to uz vsecko alergizujici? 😀 spetka skorice nevadia dokud nezkusis nevis s jablkama urcite ano mozna trosku do rajske polevky ci omacky
aponchie: no prave, ja mam kucharku od Annabel Karmel-tusim anglicka a su k tomu pripom. ceskej pediatr. spolocnosti-ale k tej skorici nemali ziadne pripomienky, ze by sa nemohla...tak som si nebola ista...
susik naše zkušenost se skořicí byla dost otřesná. Dali jsme malému čistě rýžovou kaši a prostě nás nenapadlo číst složení, když měla být jen rýžová. Malý snědl jen pár lžiček, protože tenkrát mu kašička nechutnala. Dopil se mlíčkem a šel spinkat. Za hodinu sebou začal divně mrskat a pak přišlo nekončící zvracení ☹ Takže rychle na pohotovost a zkončili jsme v nemocnici. Tam nám doktoři tvrdili, že to byl jen nějaký virus, že z rýžové kašičky by nezvracel. Tak jsme uvěřili a po nějaké době kašičku dali zase a nachlup ta samá reakce, jak sebou začal šít, už se mi dělalo zle, protože mi bylo jasný co nás čeká. No a po přečtení složení už nám bylo jasný, že to žádný virus ani poprvé nebyl a doktorka nám řekla, že je to alergická reakce na skořici a strašně se divila, jak to, že ji dávají do kašičky pro tak malé děti, právě proto, že je to silný alergen. V těch pár lžičkách co malý snědl nemohla být ani ta špetka skořice a co to nadělalo za paseku. Takže moje rada, do roka ji nedávej, ona malé chybět nebude 😉
Tu kuchařku od AK taky mám, je super, ale některé jídla si upravuju a něco co je v ním třeba už od 6 měsíce mám v plánu vařit až tak po ukončeném 8.
ok, dik, dam na to pozor 😉
Nelinka papa uz od 5 mesiaca kasu ryzovu od Nutrilonu...pozerala som na zlozenie a tiez je tam, ze obsahuje skoricu.Nastastie /klop-klop/nic nam nie je 😉
Inak, minule som robila ryz.nakyp s jablkami Nelke, a vrch som posypala stipkou skorice 😅 ...nastastie nic 😉 Inak, ani vanilka sa neodporuca do roka a tiez obsahuje ju aj kasa od Nutrilonu 😕 A este, med sa odporuca tiez az po roku a vyrabaju od Nutrilonu kasu Medovu od 6 mesiaca....takze, aby clovek teraz bol mudry 😠 😒 😲
no právě ta od Nutrilonu nám udělala takové problémy 😒 Ono to je fakt těžký, když si vezmeš, že i některé příkrmy ve skleničkách jsou přisolované a kořeněné 😒
navi: to je desne...a este si robia reklamu, ake su zdrave 😒
tak jim varte doma a nekupujte sklenicky a mate klid 😀
tuto diskusiu som prave zakladala preto, ze chcem malej varit 😉 😎
já malýmu převážně vařím, jen jsem napsala, že do dětských jídel dávají to co by tam být rozhodně nemělo. Susik s tou reklamou máš pravdu, je tu i diskuse o šťávách Kubík, úplně jsem čuměla, když holky psaly, kolik to obsahuje cukru. A v reklamě ti řeknou, jak je to pro děti úžasný 😒 Na reklamy rozhodně nedám a když už kupuju nějakou šťávu nebo hotové jídlo, tak si pečlivě prostuduju složení 😉
ja bych to zkusila tu skorici dat kolem toho roku mozna trosku pred ale ne nejak moc jen na vuni a uvidis treba nic nebude a kdyz ne tak je to dobre a muzes ji obcas dat do jablek nebo se nemusis bat dat strudl domaci a tak treba to davaji do hodne buchet kde to ani necitis uz v teste a pak to mimca stejne jedi ja jsem zastancem to pomalu zkusit at vim jestli to je problem nebo ne
alergie na jídlo většinou s věkem ustupuje, takže je dost možný, že když dáme našemu malýmu skořici až bude větší, nic mu neudělá. To co v 6 měsících udělá problém už v 8 m. neuškodí. Proto si myslím, že co dítěti nechybí, nemá cenu dávat zbytečně brzo. To mi potvrdila i Mudra, že prostě není kam spěchat ,hlavně u jídel, které jsou potenciálně alergizující.
Jsem to napsla torchu blbě 😅 Co v 6m udělá problém už v 8m nemusí uděla nic 😉 (ale i může 😒 )
vsak jo ja to tak beru ale myslela sem treba na situace kdyz nad tim treba nepremejslis v ten moment a das mu neco v cem to je nebo nevis ze to v tom je
s malou som bola v nemocnici keď mala 10 mes. a na večeru jej doniesli ryžu s mliekom a s "polcentimetrovou" vrstvou škorice... 😅
zuzu: inak, toto nepochopim...podobne ako v porodnici pikantne jedla-ked kojis 😎
jo tak to nechápu taky, my když jsme byli s Lukym v té nemocnici tak tam byla maminka s 9 měsíčním chlapečkem, který dostal na večeři mleté maso, omáčku a knedlík a ta mamča na to zírala s tím, že knedlík jim doktorka doporučila až od roku. Ráno dostal Pribiňáka a toho taky někteří doporučují až od roku. No a pak v tom nemá mít člověk zamatek, co kdy se má dávat a co ne 😅
zuzka skoricu by som do roka malej nedavala.je to dost silny alergen.a deticky na to maju casto reakciu.