Od kdy pro dítě péci v troubě, smažit?

pafca4
17. kvě 2015

Chtěla bych se zeptat, od kdy je možné přestat připravovat příkrmy pouze vařením ve vodě a v páře? Od kolika měsíců můžu masíčko či zeleleninku dát do trouby, nebo třeba osmažit? Díky moc za odpovědi.

lv
17. kvě 2015

lze i dusit, trošku na tuku a pak podlít, je to zas jiné, než jen vařené. Zelenina pečená klidně hned z kraje přikrmování /pekla jsem řepu, batáty, velkou bramboru v alobalu../, maso asi tak 8-9m?
Smažit netřeba, neříkám, že si v roce neochutnaly řízek 😀

andrrriiik
17. kvě 2015

Nikdy jsem nepochopila,proč je pečení tak "hrozné".Já když peču,tak bez tuku,jen podliju maso vodou.Takže za mě klidně od začátku.Co se týče smažení,tam bych počkala do toho cca roku,sem tam 🙂

hanyzka11
17. kvě 2015

pokud já vím, tak pečení se může normálně úplně od mala. je to na úrovni vaření. takže péct v klidu hned. u snažení je podle mě problém přepálený tuk, ale když se třeba kuře hodí na sucho, tak se taky udělá a pustí šťávu. nebo jak píšou holky trochu podlít a "dovařit" na pánvi.

frantiska85
17. kvě 2015

Nikdy jsem nevařila synovi blafy na vodě. Jedl normální jídlo s námi. Ve friťáku po stopadesáté jídlo nepřipravujeme 🙂