Mám 8 měsíčního synka a zatím mu všechno mixuju víceméně do hladka. Občas tam nechám nějaký kousíčky, ale přijde mi, že má dost silný dávící reflex a ty kousky mu v tomto nedělají dobře. Taky se asi 3x začal dusit.
Zkusila jsem mu včera dát do ruky křupinku, ale nevěděl co s tím... trošku to žužlal a pak odhodil.
Některé děti kamarádek ve stejném věku jí křupky úplně v pohodě, nebo už i jiné potraviny do ruky... třeba banán.. ale to si u syna zatím moc neumím představit.
Jak to máte vy?
Říkám si, že prostě budu dál zkoušet nemixovat všechno úplně do hladka, ale nechávat tam občas ty kousky... ale zase se bojím, aby se mi nedusil... ale zase aby v roce nejedl jenom hladce rozmixované potraviny....
Taky občas poslouchám od členů rodiny, že už by měl papat sám třeba rohlík atp...
Prosím o vaše názory 🙂
u starší cca kolem 3/4 roku, moc tomu nedala, v mixovaném jídle (od začátku spíš nahrubo) větší kousky netolerovala, začala jíst až normál kousky, žvýkat, co jí vyrostly čtyřky zuby cca kolem roku ... u mladšího jedem částečně blw, takže do ruky od začátku příkrmů (pro obrovský zájem o jídlo dpstává ochutnat už od 4. měsíce), tvrdé věci ožužlá, měkke si podrtí dásněma. An jeden se jídlem nedusil 🙂, maximálně lehce nadávili a vyplivli nebo pokračovali v jídle. Samozřejmě jídlo dávám ve vhodné poloze - ze začátku na bříšku (pasení), pak na klíně, v židličce nebo vestoje, rozhodně ne vleže na zádech.
@lv
@katyxq
Diky holky! Me asi nejvic rozhodi kecy rodiny a pak taky to, ze v obchodech se prodavaji prikrmy od 8. mesice s vetsimy kousky, a to on proste jeste nedava...
Jinak v leze na zadech bych mu nedala najist nikdy, ale on se mi parkrat dusil i v sede a musela jsem ho rychle zvednout a poplacat po zadech a pak to vykaslal...takze se prirozene bojim no..
já se toho naposlouchala, ježiš už jí nemixuj, je velká, to já... a podobně. No u malé jsem totálně do hladka mixovala do roka, právě jak píšeš, dávila se, snědla pár lžiček a konec. Ty křupky - na to přišla tak nějak 9m, co s tím, z počátku je spíš olizovala (ale bavilo ji to).
Starší jsem mixovala do 9-10m, pak kousky zvládala.
Obě jí krásně, dělej to tak, jak to vyhovuje chlapečkovi, ne jak kdo rýpe 🙂