Ahoj, v pondělí 17.4. nám byly 4. měsíce. Malá je plně kojená. Na radu doktorky bych chtěla začít s prvním ochutnáváním jídla. Ne přímo s příkrmem, ale pouze ochutnávání. Můžete mi poradit jak to mám udělat? Všude jsem četla, jak dávají dětem ochutnat, ale nikde jsem se nedočetla, jak to přesně vypadá. Ze svého talíře jí dát nemohu, jelikož je to samozřejmě dochucené i solí. Mám jí koupit skleničku, nebo sama uvařit? Nebude toho zbytečně moc, jen na seznámení? Děkuji
Já začínala skleničkami...Každý den 2 - 3 lžičky. Mrkev, dýně, brambory, brokolice, květák, hrášek apod. Myslím, že je vcelku jedno jestli vařit nebo dat ze skleničky.
@chico2 Moje dcerka jen jen o tri dny starsi, takze jsme taky zacaly ochutnavat. Sestra mi dala tip - uvarit vic jednodruhove zeleniny (nebo koupit sklenicku) a naplnit tim takove ty sacky na led - kazdy den si pak uloupnes a nechas rozmrazit jeden. Ja jsem zatim nekoupila ty sacky 😅 , takze vzdycky ohrivam trosku z male sklenicky. Momentalne jsme vymenily mrkev za dyni. 🙂
Moc vám všem dekuji. Moc mi to pomohlo. Zkusím obojí, jak uvařit tu základni zeleninu a koupit i sklenicku. S těma sáčkama na led je to velmi dobrý nápad 🙂
Já to dávala do tvořítek na led a kostky pak sesypala do pytlíků, ze kterých jsem pak odebírala. A jsem zastánce vaření, skleničky mi nevoní. Ani samotná mrkev ve skleničce První lžička nevoní a nechutná jak uvařená mrkev... Nehledě na to, že dáš 2-3 dny tři lžičky a zbytek vyhodíš.
Ja uvarila a mixla brokolici, jak smakovala 🙂
Prvni jsem koupila, maji se po otevreni spotrebovat do 48h, takze jedna na 3 dny a tu mala snedla a nic jsem nevyhazovala. Kvuli par lzickam mi prislo zbytecne vyvarovat a zelenina v nich je lepsi neu ta, co je ted v obchode. Jak toho snedla vic, tak uz jsem taky navarila....
Uz ochutnavani je prikrm a male to muze nadelat paseku v zazivani, klidne tomu jeste dejte cas, u kojeneho ditete neni kam spechat.
Pro zacatek staci dve tri lzicky, bud kupovany prikrm "prvni lzicka", ty mivaji mensi sklenicky, v lednici vam to vydrzi jeste na dalsi dva dny, nebo domaci - proste hodite do vody kus zeleniny, uvarite, rozmackate/rozmixujete, naredite zbylym vyvarem a prikapnete kapku oleje pro lepsi vstrebani vitaminu 😉.