Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jakou byste mi doporučili nemléčnou rýžovou kaši pro 6ti měsíční miminko? Zatím je plně kojená, ale dle doktorky máme už začít s masozeleninovými příkrmy a kaší kvůli menším váhovým přírůstkům.
Předem děkuji za vaše reakce.
Ahoj, máme zkušenost s nemléčnou rýžovou kaší od Sunaru i s rýžovou z DM.
Obě jsou za mě fajn, sunarová možná jemnější, ale zase mi přišlo, že líp se rozmíchává ta z dm, což zní jako paradox, ale je to tak, dm je tedy taková na pohled hrubší.
Začínali jsme u syna asi plus minus v pěti měsících na sunarové, a pak o něco později začali kupovat dm, přece jen je levnější. A s Hami banánovou rýžovou máme taky zkušenost a dobrý. Ovšem náš syn sní, co mu dáme, ačkoli taky jako menší jsme bojovali s váhou, tak uvidíš...
Jinak, pokud by třeba slečně nejelo, tak časem, až bude moc ovoce, by šlo najet na to, že do kaše čistě s vodou přidávám plus minus půlku ovocné přesnídávky, právě tedy z dm většinou 🙂 Případně ze začátku jsem mu do toho dávala banán. S mlékem, jak je dle návodu, jsem dělala asi jednou.
A brzy možná přijde chvíle, kdy doktorka doporučí i cereální nemléčné kaše, tak tam můžu doporučit jen Sunar. Z dm jsme zkoušeli a ta synovi neseděla. Tedy snědl ji, ale pak byl takový neklidný, což většinou není, tak už jsem kaši radši nezkoušela a jedu dál v sunarové.
@martulka88 máme právě taky ABKM tak proto máme začít s rýžovou nemléčnou kaší míchanou se sušeným mlékem Althera. Dívala jsem se, že ta Althera je od Nestlé, tak jsem si říkala, že bych zkusila od Nestlé i tu kaši, ať to má jednu značku. S tou náhodou nemáte zkušenost? 🙂
@erchia super děkuji za info. 🙂 A dávali jste kaši na večer nebo ráno?
@georginka15 Rádo se stalo 🙂 Kaši má stále a dáváme na večer 🙂
Asi od půl roku jedeme zhruba takto - ráno - jogurt s banánem, dřív banán s přesnídávkou, oběd - maso/zelenina, Nutrilon, odpoledne/k večeru - kaše s přesnídávkou, na noc - Nutrilon.
Taky měl/má podezření na abkm, takže jogurt jsme zaváděli postupně, ale jinak jedeme v jeho 15 měsících víceméně stejně 🙂
@erchia a co říkáte na kaši od Nestlé - Gerber? Mám od doktorky totiž na míchání kaše předepsané sušené mléko Althera a to je od Nestlé, tak jsem si říkala, že by to měla malá od jedné značky.
@georginka15 S kašema zkušenost nemáme, nicméně maso - zeleninové příkrmy mají dost chutné. Prcek je párkrát měl a já většinou lžičku ochutnám, když mu dávám něco nového.
A chápu, že chceš dávat od stejné značky 🙂
@georginka15 My zkoušeli různé, ale nejlepší, co Matymu chutná, tak je od hami. Tam je výhoda, že je defakto všude sehnatelná. My jsme s kašema začali až někdy v 8 měsících. A kaši dostává na večeři o víkendech. Někdo ti řekne, že je lepší koupit krupičku a udělat. Ale nám to vyhovuje, že je to instantní ☺️
@georginka15 dávali jsme tuhle https://www.benu.cz/babybio-nemlecna-ryzovoquin...
byla super! nejlepší.
A ještě se zeptám, čím začít - kaší (na noc nebo ráno?) nebo zeleninou?
@georginka15 Ideálně tu kaši vůbec nedávat. Pokud kaši, tak ráno, a kvalitní domácí, ne prefabrikovanou z krabice. Kaše na přibírání je zastaralá a odborně neopodstatněná rada, kaše je sacharidová bomba. Stejně tak ta masozelenina - z mrkve a libového masa, kterým se začíná, logicky dítě nepřibere více než z mateřského mléka, které je vysokokalorické. Naopak, velice často se stává, že dítě začne s přírůstky stagnovat, jakmile se mu ta jedna dávka vysokokalorického mléka s širokým spektrem živin nahradí nízkotučným kuřetem a dýní. Pokud existuje opodstatněná potřeba dítěti zvýšit váhový přírůstek, potřebuješ do něj dostat především kvalitní tuky - nastuduj vysokokalorické potraviny vhodné pro miminko a způsob podávání.
@georginka15 Dělala jsem domácí třeba z jáhel, ty kupované se mi moc nelíbily, jde i z pohanky, mléčné rýže, quinoa, amarant.
@georginka15 Kaše radši ráno, na noc se už nedoporučuje jako dřív, jsou to sacharidy.
@georginka15 Syn ABKM a kupujeme jak v DM jejich značky, tak třeba hami.