Nejoblíbenější dětská kaše

eveningstar
10. črc 2016

Ahoj, už se mi několikrát stalo, že mi v obchodě/lékárně obsluha řekla, že „tohle je oblíbené, hrozně to frčí, to maminky dětem kupují“ a nakonec z toho vylezlo něco, co vůbec nebylo dobré - obzvlášť se mi to stává u dětských kaší 😒
Celkem by mě zajímalo, jaké dětské kaše kupují ostatní maminky - instantní kaše nebo krupičky? A opravdu kupujete kaše s příchutí (klidně doporučte) nebo radši doslazujete sami? Doporučením lékárnic „to se prodává“ totiž přestávám věřit 🙂

ireniq
10. črc 2016

Dlouhodobe pouzivam dopoledne instantni Nestle osmizrnnou - delam z vody a pak do ni kydnu 3 velke lzice bileho jogurtu a vecer instantni nestle ryzovou - taky z vody a do ni ovoce, bud cerstve nebo kdyz nemam tak 100%pyre koupene. Nedoslazuji, ta osmizrnna je na chut dobra sama, ta ryzova je bez chuti, ale tu ochutim tim ovocem. Mam 19m batole.
S prichuti nekupuji, vetsinou tam toho, ceho je to prichut, byva dost malo a navic doslazovane.

aklin
10. črc 2016

Kaše kupuji ve zdravé výživě od naturlife. Jáhlová, kukuříčno-pohanková, šestizrnna bio, rýžová bio, rýžovo-pohanková. Každý sáček má 300 g a cena je mnohem levnější než kaše od těch známých výrobců, déle vydrží,jsou mnohem chutnější a více zasytí. Krupičku dělám normální, nechám v mléce povařit. Dcera má 13 měsíců. Když ji chci kaši zpestřit dám ji do toho ovoce. Na kaších nejvíce ušetřím.

slimacikmia
10. črc 2016

@eveningstar domaca 🙂

misha80
10. črc 2016

Záleží na věku dítěte.. Když jsme začínali s příkrmy, jako první kaši jsem tehdy koupila rýžovou od Nestlé, ta byla celkem dobrá. Ty ochucené sladké kaše mi byly proti srsti hlavně kvůli cukru, který je podle mě v tomto věku zbytečný. Navíc chutnají dost chemicky. Aby byla strava pestřejší (ty kupované instantní kaše jsou vesměs všechny jen rýžové), začala jsem to dělat tak, že jsem koupila umělé mléko (jinak jsem stále kojila) a do něj míchala instantní kaše koupené ve zdravé výživě - pohankovou, rýžovou, kukuřičnou... (tady jen pozor na celozrnné, ty by tak malé děti neměly). Všechny malému chutnaly i bez přislazení či ochucení. Od 1 roku už jsem začala používat normální kravské mléko a tím pádem i klasickou vařenou krupičnou kaši, ale i rýžovou a pohankovou. Už kaše nechtěl tak často, takže jen občas k večeři. Nyní ve 2 letech dělávám hlavně k snídani instantní kaše ze zdravé výživy i celozrnné, sladím medem, s ovocem.

chris_n
10. črc 2016

kupovala jsem vetsinou ve zdravé výživě vločky nebo ty jejích jakoby instantní kaše typu rýžová, atd... a pak teda krupičku pozdeji. Ale ty ze zdravé výživy jsou tisíckrát lepší, než ty "detské" slazené hnusy v prášku

lennus
10. črc 2016

Já dělala vždy domácí - jáhlovou, rýžovou, ovesnou. Z kraje jen vařenou ve vodě, časem v rýžovém či mandlovém mléce a později s medem či sirupem (Agáve, javorový). Vlastně si je s malým doteď děláme v zimě ke snídani, k tomu různé oříšky, semínka, někdy suš. ovoce. Domácí je prostě domácí a za mě lepší! 😉 Navíc to není nic složitého.
Ale jako nouzovku jsem měla i takové ty instantní ze zdravé výživy. Jednou jsem ochutnala nějakou určenou pro děti a myslela jsem, že se pobliju.

konidana
10. črc 2016

buď bez příchutě nebo domácí - nejčastěji kukuřičnou krupici - polentu

katushka82
20. črc 2016

tak já dávám zatím jen nutrilon kaše a ty mu chutnají hodně. Má kaši k snídani. Až bude starší mám v plánu zkusit i jiné značky ale zatím nemám odvahu 😀

nonnni
20. črc 2016

Sinlac s vodou. Me to prijde poblijozni, ale ji to chutna. Jine kase odmita. Mlecne neji uz vubec.

majvik
20. črc 2016

když jsem začala přikrmovat první dceru, nejoblíbenější kaše byla První kaše od Hami. Pak nějaké ochucené od Sunarky, ale jinou kterou mi jak říkáš vychvalovala paní v lékárně, teď už si nevzpomínám jakou, tu mi nevzala vůbec do pusy. U druhé dcery jsem začala kupovat kaše vyráběné přímo ve zdravé výživě (namíchané z rýžových vloček, kukuřice, pohanky a podobně) a chutná jim to oběma🙂

alboo
20. črc 2016

@eveningstar kasi sem zacala davar az kolem 9m ke snidani a je to tak doposud 2 r, snidame ji spolu. Kupuju Nominu - ryzovou, jahlovou, pohankovou, ovesnou, spaldovou.... rozdelam v ohratem rostlinem mleku, pridam ovoce ( mam i namrazeno), driv pak uz nedavala nic. Ted obcas dochutim agavovym, javorovým, datlovym sirupem nebo medem. Nekdy pridam orechy, mandle, kokos
Jednou tchyne koupila nejsky dvě instatni kase asi bebivita a hipp, mlecny a ted fuj, sladky a jeste sem se po tom po....

mialagia
20. črc 2016

@eveningstar tak asi z tý zdravý výživy to bude nej..ztm mi to ale moc nechce..např. po kukuřičný krupici mi hned vrhla..tak ztm dávám trochu mléčné první kaše od hippu a ta je OK bez cukru a bez palmového oleje..i chuťově mě tedy chutná páč pravidelně dojídam😃

katushka82
22. črc 2016

Dáváte někdo mléčné kaše od Hipp jaké jsou? Nejsou moc přeslazené nebo mívají po ní mimča bolení. zkoušela jsem od nutrilonu ale po té má v noci bolení. Tak nutrilonky dávám k snídani. 😖

veronika223
Odpověď byla odstraněná
Zobraz