Nějaké nápady, co za příkrmy okolo 4. měsíce?

majkyj
4. lis 2014

Zdravím maminky. 🙂
Po dohodě s Dr. můžeme začít dávat příkrmy, jsou nám 4 měsíce. Jako první měl dýni, druhý den také dýni a včera dýni s brambůrkem, moc nám chtunalo, dnes jsem zkoušela cuketku a teda nic moc, asi mu moc nechutnala. 😀 Nechci dávat mrkvičku, protože teď mi malý kaká cca po 5 dnech, tak aby to nebylo ještě horší. Jakou zeleninu jste dávali miminkům okolo toho 4-5. měsíce vy? 🙂 Nemám vůbec nápady co s čím bych mohla míchat a hlavně jakou zeleninku mam vařit. Nechci kupovat skleničky. 🙂

agne
4. lis 2014

Pokud kojíš, klidně bych to s příkmy ještě nepřeháněla. Můžeš, ale nemusíš je už dávat. Snažila bych se co nejvíce kojit, miminko je ještě malinké a ne nadarmo se takovým dětem říká kojenci 😉 ...

majkyj
autor
4. lis 2014

Nekojím už od začátku.

xdany
4. lis 2014

Brambory taky zacpávají. Pokud má problém s kakáním, s příkrmy počkat. U nás to tak bylo. Přesně v den čtyřměsíčnin jsem zkusila brokolici, byla to katastrofa, kolem pátýho měsíce jsem zase něco zkusila a zase katastrofa, až ke konci pátýho měsíce bylo jeho trávení na příkrmy připravené. Jinak já jsem začínala hlavně ovocem, a jí mi všechno. A nevyžádaná rada nakonec, počkej až opravdu do toho ukončeného 4. měsíce, není kam pospíchat, ne? Toho bordelu kolem si ještě užiješ a hlavně to bude pro jeho trávicí trakt lepší.

lv
4. lis 2014

Hlavně vždy přidat do prikrmu tuk -oleje, nejlíp lisované za studena /olivový, dynovy../, máslo, sádlo. Lžičku na porci, ne par kapek.