Ahoj,
ráda bych poprosila o radu a taky trochu o útěchu 😉
Moje malá má 9 měsíců a už asi týden nechce vůbec jíst polední příkrm - zeleninu, maso se zeleninou.
Ochutná jednu lžičku a víc nechce. Pak do ní dostanu ještě max. další 3 lžičky a tím oběd končí.
Dřív zeleninu jedla normálně, sice nebyla nikdy žádný velký jedlík ale zhruba tu malou skleničku (120 g) snědla. Zkouším mixované, rozmačkané, kousky, různé druhy zeleniny a nic. Nechce domácí ani kupované.
Přitom dopoledne a odpoledne dávám ovoce nebo ovoce s jogurtem a to baští hezky.
Tak nevím, co mám dělat. Většinou to nakonec nevydržím a za nějakou dobu po "obědě" ji nakojím.
Jo, a když jí dám zeleninu nebo masíčko ze svojí polívky, tak to jí. Ale svoje (nesolené samozřejmě) ani vidět.
Třeba mrkev jí můžu nějak přimíchat k tomu ovoci, ale jinou zeleninu už asi ne, takže je jenom na mlíku, ovoci a jogurtu. Večer zkouším kaši, ale to sní taky jen pár lžiček.
Máte někdo podobnou zkušenost?
Děkuji za reakce,
Petra
moje zkušenost je taková, že malý chce hlavně to co máme nas talíři my, takže jíme všichni společně u stolu, já to jeho jídlo rozdělím sobě a manželovi na talíř a každý mezi tím když jíme sami, tak mu dáme - a to by snědl třeba kilo čehokoliv. Myslím, že za zkoušku to stojí...
Holky, díky moc, to jsem ráda.
vendy01 - chtělas napsat po 14 dnech? Jestli jo, tak to je paráda, budu doufat, že to u nás taky takhle pomine. Snad to taky bude přechodné.
pufina - no zítra to zkusím a uvidím, jestli mi na to skočí 😉
Obnovuji téma!
U nás je to poslední dny něco podobného. Masozeleninový příkrm malá odmítá úplně. Do teď jsem částečně krmila lžičkou a částečně se krmila sama ručičkama. Teď ho nechce a když se mi podaří ji zabavit a dát lžičku do pusinky, tak pak všechno papání vytahá ven a nahází na zem.
A to není vše, přesnídávky, které dříve jedla, také úplně odmítá, jogurtu s ovocem poslední dny sní tak 3-4 lžičky. Dříve snědla půl až celou mističku. Nejradši by jedla jen piškoty (plnou pusu, že ani polykat nestačí a řve, že chce další), hrozno (nestíhám loupat) a občas, když si sama ´´řekne´´ tak rohlík, který dříve přímo milovala nebo chleba.
Mlíčka mi pije také stále míň.
Jinak máme celkově nějaké ´´divné´´ období, všechno si vynucuje, jak to nedostane, tak se příšerně vzteká a je protivná až hrůza.
Ale hlavně mě zajímá, jak řešit to jídlo. Dál vařit a nabízet, pak to sníst sama nebo vyhodit a doufat, že zase začne papat?? Nebo nějak změnit styl stravování, např. dávat ´´dospělácké´´ jídlo (odendat před dochucením)?? Nebo máte někdo nějakou radu??
Ahoj, máme stejnou zkušenost amé kamarádky v okolí také. Měli jsme taky období bez zeleninky. Syn se prostě jednoho dne rozhodl zeleninu úplně bojkotovat. Doktorka mi říkala, že ho nemám nutit, hlavně dávat dost ovoce a že se to upraví. Upravilo. Asi cca po 14 se to zase upravilo do normálu. Myslím, že to je chvilkové období. Přeju hodně štestí 🙂