Moje holcicka zacala mit zelenou stolicku, trva to uz pres tyden. Dr. mi doporucila podavat ryzovou kasi nebo vyvar z mrkve, popropade Nutrilon na dokrmeni, kdyby slo o hladovou stolicku. Problem je ale v tom, ze mala odmita cokoliv prijmout, krome meho mleka. Vsechno ostatni hned vyplivne, je to s ni vzdycky boj, ale proste to nespolkne a nespolkne. Dokonce nechce pit ani ten Nutrilon, ktery pritom driv uplne v klidu pila. Ted se oskliba a nepolkne ani mililitr. Nevim, co s ni je.
Anatanka, má malá průjem nebp teplotu? Rýžový nebo mrkvový odvar se podává proti dehydrataci, ne kvůli zelené stoličce. Pokud ti mimi normálně přibírá a normálně se chová, asi o nic vážného nepůjde. Zkus kojit déle z jednoho prsu, jak píše reruna, ale obecně, pokud je dítě víceméně spokojené, přibírá a nemá problémy s pitím MM, nemá se hovínku věnovat velká pozornost 😉
Taky jsme měli různé složení i barvy stoličky a také různé frekvence. Ale Dr. říkala, že u koj. mimísek je to různé. Jak píše johanda když přibíráte a je celkově klidná tak bych to moc neřešila.
Ahoj, mám chytré rady z knížky Výživové poradenství u dětí do dvou let od Kudlové a Mydlinové, fakt dobrá knížka - hlavně nepodávat umělou výživu, ale kojit častěji, třeba i 15x za den, střídavě přikládat k oběma prsům v průběhu jednoho kojení, třeba i 4x vystřídat, odstříkávat mezi kojením. Tzv. zelená stolice je u dětí, které jsou kojeny příliš krátce a stále z obou prsů a dostávají jen přední mléko bohaté na laktozu. Hladová stolice je hlenovitá a páchnoucí. Třeba ti to pomůže, hodně štěstí.