Nechce nic. Mám dát pauzu nebo co s ní?

petulejan
23. led 2020

Ahoj maminky,jak jste řešily,když dítka nechtěly příkrmy? Skusila jsem vše,dát olivac,máslo,mateřské mléko a nechce prostě nic. Mám vše doma dělané,skusila jsem i kupované,ale žádný úspěch. Jedeme už takhle měsíc. Přítel ji skusil dát oliznout jablko a to otvírá pusinku jak o závod,i jogurt bílý lizla a dobrý,ale zeleninu ani prd. Mám dát pauzu,nebo co s ní?

hezz17
23. led 2020

Jak staré dítě?

petulejan
autor
23. led 2020

@hezz17 za pár dní 7 měsíců.

hezz17
23. led 2020

Nabízela bych ale nenutila. Na sílu to nejde nikdy. BLW jste nezkoušeli?

petulejan
autor
23. led 2020

@hezz17 zatím ne,mám z toho trošku strach přiznám se

olga_
23. led 2020

@petulejan Zkuste BLW, dvojčata okusovala v sedmi měsících kuřecí stehno 😉. Je to komfortní. Důležitá je přítomnost dospělého a uvědomit si rozdíl mezi dávením a dušením.

hanulkaha
23. led 2020

@petulejan zkuste BLW 😉 Pokud date celou uvarenou mrkvicku, bude mekka a ditko ji stejne rozmacka v ruckach. A mala mimca maji silny davivy reflex, takze kdyby mala ukousla vetsi kousek a snazila se ho spolknout, bude se ji vracet zpět. Nebojte, deti zboznuji se v jidle patlat samy a alespon si malicka zvykne na kousky a nebude mit treba pozdeji problem s nemixovanou stravou 😉

jane46
Autor odpověď smazal
Zobraz
olga_
23. led 2020

@jane46 Starší byl taky nejedlík. Teď v 5 letech, je to "mámo, tebe taky sním". Základem je opravdu nenutit.

petulejan
autor
23. led 2020

@hanulkaha a jak to děláte,když děti ještě nesedí? Mám ji ve vajíčku zatím,tak asi vystlat nějakým hadrem že? No to je něco na moje nervy 😁

jane46
23. led 2020

@petulejan Na podlozku na brisko, "hranolky" jidla pred nej a jedl 😉

petulejan
autor
23. led 2020

@olga_ já nenutim,to ne,ale kdybych ji tam aspoň občas něco nesupla když otevře pusu,tak jsme mohly skončit už během dvou týdnů 🙈

petulejan
autor
23. led 2020

@jane46 aha ok 👍

olga_
23. led 2020

@petulejan Ve vajíčku bych BLW nepraktikovala. Jedině na klíně, já měla dvojčata na zemi.

zmrzlinka
23. led 2020

Moje obě děti začali jíst až po roce.Do té doby UM a někdy snědli kousek nějakého ovoce nebo zeleniny nebo kousek jogurtu nebo rohlíku.Jinak nic.

petulejan
autor
23. led 2020

@zmrzlinka a jsou zdravé že? Tak se s tím asi zbytečně stresuji 🤦‍♀️

jane46
23. led 2020

@petulejan To jsem zapomnela dodat taky... Nam nikdo neveri, ze mala neji. Vubec na to nevypada. Zdrava, zadna kostricka, vesela, porad v pohybu. Dr. jsem sama musela pozadat o krevni testy, zda je OK (treba zelezo), neveri mi podle me doted 😀 😀

zmrzlinka
23. led 2020

@petulejan jsou 👍

hanulkaha
23. led 2020

@petulejan mam polohovatelnou zidli, ale je latkova... U prvniho plůděte jsem z toho byla na Chocholouska, porad utirat dite, zidli, stul, zem... proste vse v dosahu 😁 s druhym jsem to prestala resit, dam jen brindak, zidli i dite setru vlhcakem a potah zidlicky jednou za 14 dni prozenu prackou a hotovo 😉
Upatlane dite-spokojene dite 👍

viridie
23. led 2020

@petulejan být tebou, nehrotila bych to.Dítě má v 7m plnej nárok jen na MM/UM a není třeba se znepokojovat.
Můj syn se do roka pouze kojil, pak se to zlomil a teď ve 2,5 letech je bezedná nádoba a labužník.🙂

petulejan
autor
23. led 2020

@jane46 malá je plně kojena a už má přes osm kilo,takže taky žádné tintitko 😊 a je spokojená 👍

krupka3
25. led 2020

Dcera do 8m příkrmy nechtěla, dostávala jen do ruky kus jablka nebo mrkvičky na ožužlání. V 8m začala ze dne na den krásně jíst. Zásadou by mělo být dítě nenutit, max dávat ochutnat.

fandysek_1
25. led 2020

@petulejan dcera začala jíst, až kolem 11 měsíce. Nabízela jsem jí jídlo, něco si občas vzala, ale mlíko bylo nejvíc. Dávala jsem jí od roka normální kousky, vůbec nechtěla mixované. Teď je jí 14 měsíců a pusu nezavře a krásně jí. Miluje teda polívky. Zdravá a normálně prospívá. Některé děti to tak mají. Byla jsem z toho taky na nervy. Syn totiž jedl od 4.měsíců a krásně otevíral pusinku. Mlíko chtěl jen v noci. Ten vyrostl prakticky na mase a zelenině.

tapik1
Odpověď byla odstraněná
Zobraz