Ahoj maminky,jak jste řešily,když dítka nechtěly příkrmy? Skusila jsem vše,dát olivac,máslo,mateřské mléko a nechce prostě nic. Mám vše doma dělané,skusila jsem i kupované,ale žádný úspěch. Jedeme už takhle měsíc. Přítel ji skusil dát oliznout jablko a to otvírá pusinku jak o závod,i jogurt bílý lizla a dobrý,ale zeleninu ani prd. Mám dát pauzu,nebo co s ní?
Nabízela bych ale nenutila. Na sílu to nejde nikdy. BLW jste nezkoušeli?
@petulejan zkuste BLW 😉 Pokud date celou uvarenou mrkvicku, bude mekka a ditko ji stejne rozmacka v ruckach. A mala mimca maji silny davivy reflex, takze kdyby mala ukousla vetsi kousek a snazila se ho spolknout, bude se ji vracet zpět. Nebojte, deti zboznuji se v jidle patlat samy a alespon si malicka zvykne na kousky a nebude mit treba pozdeji problem s nemixovanou stravou 😉
Moje obě děti začali jíst až po roce.Do té doby UM a někdy snědli kousek nějakého ovoce nebo zeleniny nebo kousek jogurtu nebo rohlíku.Jinak nic.
@petulejan mam polohovatelnou zidli, ale je latkova... U prvniho plůděte jsem z toho byla na Chocholouska, porad utirat dite, zidli, stul, zem... proste vse v dosahu 😁 s druhym jsem to prestala resit, dam jen brindak, zidli i dite setru vlhcakem a potah zidlicky jednou za 14 dni prozenu prackou a hotovo 😉
Upatlane dite-spokojene dite 👍
Dcera do 8m příkrmy nechtěla, dostávala jen do ruky kus jablka nebo mrkvičky na ožužlání. V 8m začala ze dne na den krásně jíst. Zásadou by mělo být dítě nenutit, max dávat ochutnat.
@petulejan dcera začala jíst, až kolem 11 měsíce. Nabízela jsem jí jídlo, něco si občas vzala, ale mlíko bylo nejvíc. Dávala jsem jí od roka normální kousky, vůbec nechtěla mixované. Teď je jí 14 měsíců a pusu nezavře a krásně jí. Miluje teda polívky. Zdravá a normálně prospívá. Některé děti to tak mají. Byla jsem z toho taky na nervy. Syn totiž jedl od 4.měsíců a krásně otevíral pusinku. Mlíko chtěl jen v noci. Ten vyrostl prakticky na mase a zelenině.
Jak staré dítě?