Nechce nic jíst, mléko nepije. Co mám dělat?

lenii82
8. črc 2015

Maminky, mám syna dnes biologicky 7m (korigovaně 6m). Narozen ve 35 tt, akutním cs pro hypotrofii a nefungující placentu. 1650g/42 cm. Dlouhodobě bojujeme s pitím mléka (do 6 měsíců odstříkané MM + dokrm). Koncem 6 měsíce už pil jenom ve spánku. Byli jsme na pozorovaní i v nemocnici – nic kromě toho, že tam chytil rotaviry a ještě více zhubnul nezjistili – máme bojovat dál… Poslední dobou už nevypije mléko NIJAK, přešli jsme v podstatě ze dne na den na příkrmy. Jenomže on nechce ani jíst!!! Prostě je boj do něj dostat aspoň 100 g jogurtu/maso-zeleniny/ovoce/ka­še… Už jsem naprosto, ale naprosto zoufalá! Aby toho nebylo málo, ještě zvrací – někdy všechno, někdy celý den nic. Je to s ním jako ruleta – sní/nesní – poblije se/nepoblije. Klepu se před každým krmením. Vyhladovět nepomáhá, nemá NIKDY hlad (12 hodin v pohodě vydrží na čaji…). Není NIC co by mu chutnalo, vše mu v podstatě nutíme, aby nějak přežíval. Nepřibírá, váží už měsíc +/- stejně (ale, po těch rotavirech zhubnul 300 g, teď už má aspoň toto zpátky).
Měla jste/máte některá podobný exemlpář doma? Jak na něho vyzrát, co ještě vyzkoušet? Co mám dělat ať se nezblázním??? Mám ještě dcerku 2,5 roku, jsem zlá i na ni… Už fakt nemůžu ☹ ☹ ☹

hojda
8. črc 2015

@lenii82 zkus napsat barbarucha

filipatereza
8. črc 2015

Měla jsem úplně to stejné... Doma dcerka 3,5 let - křičela jsem na ní i na malého a sahala si na dno... Měsíc nepřibral ani gram, pak asi 100 g za měsíc... Jinak zdravý veselý kluk tak jen chodíme na převážení... Ted v 11 měsíci se konečně rozjedl - ale pořád má v 11m 6.98 kg (poslední vážení) - takže moje rada je ikdyž to je hodně težké zachovat klid, zkoušet nabízet pořád jídlo a čekat a on to prcek zvládne... Ale na blázinec jsem byla zralá asi 5 měsíců-.--

hojda
8. črc 2015

Já myslím, že je dobré si hlídat, jestli dítě dostává potřebné živiny, které potřebuje pro vývoj mozku 😔 . Tohle je nebezpečné zanedbat. Taky jsem měla s malou psycho období, kdy nejedla a nepila a kdo to neprožije, tak opravdu neví o čem to je. Stres od ráno do večer, celý den se točí jen kolem jídla, člověk neví, co by dítěti nabídl, ale stejně nejí nic....

mouchavec
22. led 2016

@lenii82 my máme doma to same. S jidlem se pereme a hrajeme podobnou ruletu. Take mi casto zvraci. Mala je 38tt,2100g a 42 cm. Příčina hypotrofie se nevi. Strasi nas se sondou a tomu se snazim vyhnout, tak uz zkousim mlicko po kapkach pei hrani strikackou. Kolik vazil a meril Vas syn v 8mesici. A uz se to krmení zlepšilo? Ja se desim, ze nikdy nebude jist ...