Moje 14mesicni holka nechce jist ani sama ani kdyz ji chci nakrmit da si radsi mlicko nebo nejky blbosti jako krupky a susenky porad chce jen nikam utikat a zajimat se o te sve veci muze to ze neji moc tim ze je hyperaktivni nevim co s tim
Mam ten stejny problem jsem z toho uz uplne vynervovana ja i kdyz ji zamestnam tak neji odmifa a ani neotevre ousu :( nekdy mi je z toho az do breku... Poradte co delat, problem s jidlem ma uz od narozeni
Postupovala jsem nevýchovně... pro zabavení jsem vyprávěla pohádky, později jedla u pohádek a krmila jsem velmi dlouho. Pak už začala jíst sama a bylo po problému.
Jsem zastáncem líného rodičovství, na dítě nepospíchám 😀
@editkaromana Je kojena nebo na UM? Ja mam to same s 18 - ti mesicni. Jidlo vezme na milost az odpoledne, dopoledne si da max kousek rohliku, jinak jen kojeni.
Ja to delam tak, ze nabizim, avsak nenutim. Neprve nabidku jidlo, kdyz nechce, neresim. O kojeni si uz umi sama rict.
Je kojena doted ale hodne to omezujem prave proto aby jen nepila mleko, aby misto toho jedla.
@editkaromana Jen pocitej s tim, ze muze nastat varianta, ze nebude kojena a ani nebude jist. V okoli mam dve maminky, co utly kojeni, aby jim deti jedly a oni nejedli :(
@jezzz no ona nejedla kdyz jsem ji kojila a ted kdyz jsem to utla je to stejny, navic uz fakt nemam mleka na rozdavani. Tak snad se to nejak spravi...
@editkaromana Zkousej nabizet, jina rada na to neni. Nema treba nejake jidlo oblibene? Ze by jsi ho davala vice? At alespon neco ji a casem by se mohla chytnout i na jine potraviny.
Jedne mamince pomohly sklenicky. Pro rok a pul state batole. Nic jineho ji dcera nechtela jist. Tak treba by to pomohlo i u vas.
Drzim palce, at je brzy lepe.
No ona prave sklenicky ji ale potrebuje tje dostat do sebe nejake ziviny a nejradeji ji spagety alr ty prece nebudu taky varit kazdy den
Zase se daji delat testoviny na tisic zpusobu 🙂 A k tomu jako jine jidlo sklenicku. To bych brala jako zaklad a dale bych nabizela jogurt, jogurt s ovocem, ovoce treba jako domaci presnidavku a tak. Proste zkouset na co se chytne. Hlavni je, ze aspon neco ji 🙂
Moje dcera taky chvilku neposedí, musím ji při jídle nějak zaměstnat, vyprávím o zvířátkách, ukazuju atd. Ted jak je vetsí(16 m),pouštím písničky. A rychle krmím. Nebo jí nakrájím kousky pečiva, sýr, zeleninu a ona si sama vybere co jí chutná.Nemá ráda sladké, občas pudink, domácí pribiňák. Jíme za pochodu, nebo stále něco vysvětluju a ptám se a přitom krmím. 🙂