Napište jídelníček vašich nejedlíků

veeeraf
2. zář 2014

Dobrý den, taky máte doma nejedlíka jako já?? Taky se tak nervujete před každým jídlem a pak ta radost, když sní alespoň půlku své porce?? 🙂
Prosím napište mi jídleníček vašeho nejedlíka. Tomu mému je právě 17 měsíců a jídelníček je asi takový:
ráno v 7:30 Um 150-180ml
kolem 9:00 něco uzobne většinou je to sýr apetito méďa
v 10:30 - 11h 150 UM
Kolem 14:00 naběračka polévky (brokolicová, vývary, květáková), někdy boloňský špagety, rizoto, rýže s omáčkou (myslim, že to nikdy nepřesáhne 150g) ..minimální porce masa, většinou obíráme s vývarů maso od kosti
kolem 16:00 dávám mléčnou krupici od kunína cca 120ml. Včera měla kunínek jahoda-vanilka 65g + půlku banánu a sušenku
kolem 18:00 dávám ještě mlíčko to vypije třeba jen 100ml
a kolem 20:00 banánový sunar

Vím, že je to v 17měsích dost chudý jídelníček, třeba chleba s lučinou je u nás tabu. Nekouše, má pořád jen 8 zubů, ale pomalu se rýsujou stoličky. Ale ještě minulý měsíc chtěla jen UM, takže nějakej pokrok tu je 🙂

gwennie
2. zář 2014

@veeeraf Tomu říkáš nejedlík? S tímhle se nervuješ? Prosím tě.... Buď ráda, že máš doma, co máš doma a nebreč...Moje 14ti měsíční holka jí tohle - když je dobrý den: (když má tu svoji náladu, nejí třeba celý den nic)
Sn: nic
Sv: nic
Oběd: 150g zeleniny s masem
Sv: 1/2 banánu
Ve: 1/2 jogurtu

A mlíka během dne 300-400ml. Naráz nikdy víc jak 100ml.

ivasad.
2. zář 2014

Vždyť jí po 1,5 - 2h, to že jí malé porce je tedy pochopitelný myslím. . Řekla bych, že na tolik mléka je už velká, ale když píšeš, že před měsícem ještě nejedla skoro nic, tak hurá že je to takhle. Možná ještě jedno z těch mlék bych zkusila nahradit ovocem, třeba strouhané jablko, hruška, přesnídávka. ..

veeeraf
autor
2. zář 2014

@gwennie a to nějak řešíš s mudr, nejedlík je od narození??

gwennie
2. zář 2014

@veeeraf No byli jsme v nemocnici pro nechutenství, kde nás pozorovali, udělali plno testů, a stejně na nic nepřišli, tak nás zase pustili domů s tím, že prostě některé děti mají svojí hlavu a nedá se je donutit....

bjoucik.15
2. zář 2014

@veeeraf buď ráda za tenhle jídelníček 🙂 Moje dcerka 20m nejí skoro nic. snídani narve skoro celou psovi,jestli si 2x kousne třeba buchty nebo rohlíku, svačinu před obědem nevedeme, max si dá pár slaných tyčinek nebo piškotů ,oběd někdy nesní vůbec,někdy překvapí a sní celý talíř, k svačině chce mazací sýr,ovšem bez rohlíku a k večeři vypije kakao a sní půlku rohlíku, nebo sní krupičku a měla období kdy týden a něco nejedla prostě nic! Sunar nepije od roku,prostě mi hodila s flaškou na zem a konečná,pije hrnek normálního mlíka a kakao. Zelenina a ovoce moc neee a jogurty jak kdy,ale spíše tvaroháčky nebo Lipánky,Bobíky...takže asi tak.

arrowka
2. zář 2014

Jídelníček mé kojené dcery vypadá asi takto:
Snídaně: Piškoty nebo křupky. Často pak nacházím zbytky mezi hračkami.
Svačina: Kousek ovoce, dvě tři kuličky hroznového vína nebo plátek nektarinky. Přídavek zahodí.
Oběd: Dva pidi kousíčky masa, půlka zelené fazolky, ožužlaný a zahozený chleba. Lžičkou si nic dát nenechá. Moje jídlo ji nezajímá.
Svačina: Rýžový oplatek, kousek pečiva s máslem, dvě až tři lžičky ovocného pyré, případně další plátek nektarinky.
Večeře: Když je dobrý den, tak pět lžiček kaše, když špatný, tak je kaše na stropě.
Jinak pouze MM, to neomezuji.

Jestli mi v 17. měsících sní 150 g oběda, tak vyvěsím oslavný prapor.

lady742
3. zář 2014

souhlasím, má zbytečně moc mlíka, v tomhle věku bych nechala ranní a zbytek mléčnými vyrobky, mlékem si zapláca žsludek, je to pak logické, že nechce jíst, ale i ty pauzy jsou moc krátké můj 21 měsiční synek nepije mléko vůbec, ale snída jogurt, večer někdy krupici.Jí zhruba po 2,5 až 3 h.