Synovi je něco málo přes půl roku a zatím se mi při příkrmech vždycky nadavuje. Ne při každé lžičce, ale minimálně při první prakticky vždy a dost často i dalších. No a moje otázka zní - pokračovat s příkrmy, nebo se na ně na chvíli úplně vykašlat? Tekutiny pije rád. Jídlo do ruky má rád, ale spíš si s ním hraje a jen lehce uzobává. A i to ho trochu nadavuje. Je tedy velký (9 kg) a tak mám trochu obavy s železem.
@bayt Zkusila bych mu dávat menší porci na lžičku a uvidíš co to udělá, může ho natahovat z toho, že tam toho má hodně a má plnou pusinku a neví co s tím. Taky jsem to tak vyřešila a pokračovali jsme v pohodě dál, protože tohle pomohlo, ale dávala jsem asi moc na lžičku.
zkusila bych to trochu zředit, třeba mu vadí konzistence, ozkoušet různé hustoty a struktury, přece jenom je to něco jiného než mlíko...
@olga_
@zdenkaklok
@cherris Jo jo, je kojený. Ale nezkoušela jsem do toho dát mateřské mléko. Přitom ale na příkrmy je celý cacný, otevírá pusinku, doslova mrčí, když jíme, chtěl by všechno hned ochutnat. I to různé množství jsem zkoušela i hustotu, ale teda nerada mu dávám vysloveně "polívky", to mi přijde, že už nemusím přikrmovat vůbec. Ale nevím.
Možná taky neumím správně krmit tou lžičkou...
My jsme v půlroce jeli jen polívky, nic jiného nechtěl. Dá se přežít i s tím 🙂 pak bude mít zas jiné období 😉
s příkrmy jsem začala v 5 měsících v 7 měsících mi "už" snědl 100g na oběd.
jinak kojený
Dcerka se rozjedla až po odstavení:D (15.m)
Že se nadavuje je normalni, musí se naučit v puse pracovat jazykem a posunout jídlo dal a polknout. Je dobre si to natrenovat na sobě, jak dat lzicku a trosku zatlačit dolu do jazyka a to cele celkem rychle. U nás to trvalo asi tři týdny než poradně pochopil, co s tím. Vždycky par lzicek v pohodě a konec. Chce to pravidelně trénovat, oni na to přijdou.
@bayt Pročpak myslíš, že to neumíš správně tou lžičkou?
@zdenkaklok No mama to umi lip. Ale popravde nejvic to bylo asi tim, ze malej jeste nebyl pripraveny nebo to neumel. Ted uz se nenadavuje...i kdyz porad nesni moc.
@bayt Pokud na to nebyl připravený, tak je dobré mu dát čas a zkoušet to pomalu a postupně, nic se nemá přehánět 🙂.
Jestli má rád jídlo do ruky, pokračovala bych klidně v tom. To, že jen uzobává, je normální - je to kojenec a s jídlem se seznamuje, najíst v pravom slova smyslu se nemusí... Je kojený? Syn byl kojený na požádání a rozjedl se prakticky až v 15 měsících, do té doby spíš ochutnával. Maso nechtěl skoro vůbec ani v roce a testy na železo i všechny ostatní mu vyšly v roce ukázkově.