Zdravim vas, maminky. Dotaz je pomerne jasny, rada bych znala vas naroz na podavani sadla rocnimu diteti. Proc se ptam... dcera ma alergii na bilkovinu kravskeho mleka a bilek, jsme tedy dost omezene v moznostech prikrmu. Maslo z jasnym duvodu nemuze, obcas je sice prepoustim, ale moc ji to nejede, vetsina margarinu obsahuje syrovatku a mame tedy jeden ciste rostlinny, ale na tom se samozrejme neda varit. Pouzivam predevsim olivovy olej, ale uprimne treba koprovka (delam s ryzovou smetanou) na olivovem oleji je nepozivatelna. Obcas jeste vyuziji ceres soft a ted mam doma vlastnorucne vyskvarene sadlo a premyslim, zda ho mohu prilezitostne dceri dat...
to zase budou odpovědi...... to je nejlepší, co ji můžete dát...... já na něm vařím a nikdy jsem to neřešila.... taky mám domácí... oleje a podobné sračky nekupuji...
I půlroční ho může 😉, kvalitní tuky (což teda nebývá supermarketové sádlo) nejsou strašák a dítě je potřebuje a to včetně živočišných. Za to Ceres soft je na vyhození do popelnice a ne k jídlu.
U nás tedy "ťuk ťuk" žádné alergie nejsou, ale na sádle vařím běžně a dětem také od malička.
A ještě ve vašem případě bych neváhala a raději dávala sádlo . obzvláště doma vyškvařené - mňam, mňam. Naše děti teda tak od toho roka zobou i škvarky 🙂
Vepřový maso už máš odzkoušený? jestli ano, tak nevidím důvod, proč nepoužít sádlo. Daleko lepší než nějaký ceres soft a podobný tuky.