Může nekojené 5měs. dítě celer a petržel jako příkrm?

aspnet
24. čer 2015

Ahoj, může (dítě 5.měsíců pryč) nekojené jako příkrm celer?

pomykalovak
24. čer 2015

Celer je silný alergen a doporučuje se dávat až od 1. roku. Petržel jsem ale dávala po 6. měsíci

smallinka
24. čer 2015

celer se doporučuje také vařený mixovaný už od 4.měsíce, ale ta petržel jako první bylinka se doporučuje později tak 9. měsíc....spolu s pažitkou, kmínem, fenyklovou natí...moje holky mají 8 měsíců a dávám už jahůdky, protože mi rostou krásné na zahrádce a holky moc šmakují s jogurtem....

http://www.babyonline.cz/dite-od-a-do-z/vyziva-...

gabrielaariela
24. čer 2015

Já bych teda nedala samotný. Je určitě více chutnějších druhů zeleniny pro začátek. Začala jsme ho přidávat vždy jen trochu do máček a nebo do pokrmů, ale až tak od osmého měsíce a spíše na dochucení.

smallinka
24. čer 2015

@gabrielaariela no je pravda že chuť teda hrozná taky bych se bála že mi pak nebudou jíst zbytek jídla - asi bych ho přimíchala k něčemu a to by se pak nedalo jíst. spíš z něho udělat vývar.....třeba.

gabrielaariela
24. čer 2015

@smallinka přesně tak🙂 Dávala jsem také do vývaru a nebo když dělám červenou čočku, brambory, vajíčko a kořenovou zeleninu, tam to ten celer nebo petržel hezky ochutí. Jinak ho teda nepoužívám vůbec, sama ho moc nemusím 😀

gabrielaariela
24. čer 2015

@aspnet zkuste třeba pro začátek cuketu, batáty, květák, brokolici, řepu, dýni...to bude miminku šmakovat určitě víc 😀

smallinka
24. čer 2015

@gabrielaariela batáty u nás vedou jsou slaďoučké 😉 mrkve + brambory taky dobrý, cuketa a špenát to už je horší ale když dám větší poměr třeba brambory tak to jde 🙂 květák taky šmakuje.....nevíte jak je to s ledovým salátem mám doma zbytek, mohla bych ho nějak připravit holkám? a co třeba syrová okurka?

diniki
24. čer 2015

Já bych celer také ze začátku moc nedávala. Ale petržel jsem používala k okořenění jídla. I tu listovou.

gabrielaariela
24. čer 2015

@smallinka Okurku určitě dát můžete. Bez slupky najemno nastrouhat, možná bych se vyvarovala těch semínek uprostřed, záleží kolik dětem je🙂 A nebi jen dát do ručičky na seznámení a na žužlání. Jinak ten salát nevím jak bych dala, namixovat asi nepůjde, ani nastrouhat 😒 😕

smallinka
24. čer 2015

@gabrielaariela právě no povařit to bych byla asi první na světe 😀 okurku můžu pomalu vyzkoušet, holkám je 8 měsíců, ať mají nějaké vitamínky 🙂