Ahoj, může (dítě 5.měsíců pryč) nekojené jako příkrm celer?
celer se doporučuje také vařený mixovaný už od 4.měsíce, ale ta petržel jako první bylinka se doporučuje později tak 9. měsíc....spolu s pažitkou, kmínem, fenyklovou natí...moje holky mají 8 měsíců a dávám už jahůdky, protože mi rostou krásné na zahrádce a holky moc šmakují s jogurtem....
Já bych teda nedala samotný. Je určitě více chutnějších druhů zeleniny pro začátek. Začala jsme ho přidávat vždy jen trochu do máček a nebo do pokrmů, ale až tak od osmého měsíce a spíše na dochucení.
@gabrielaariela no je pravda že chuť teda hrozná taky bych se bála že mi pak nebudou jíst zbytek jídla - asi bych ho přimíchala k něčemu a to by se pak nedalo jíst. spíš z něho udělat vývar.....třeba.
@smallinka přesně tak🙂 Dávala jsem také do vývaru a nebo když dělám červenou čočku, brambory, vajíčko a kořenovou zeleninu, tam to ten celer nebo petržel hezky ochutí. Jinak ho teda nepoužívám vůbec, sama ho moc nemusím 😀
@aspnet zkuste třeba pro začátek cuketu, batáty, květák, brokolici, řepu, dýni...to bude miminku šmakovat určitě víc 😀
@gabrielaariela batáty u nás vedou jsou slaďoučké 😉 mrkve + brambory taky dobrý, cuketa a špenát to už je horší ale když dám větší poměr třeba brambory tak to jde 🙂 květák taky šmakuje.....nevíte jak je to s ledovým salátem mám doma zbytek, mohla bych ho nějak připravit holkám? a co třeba syrová okurka?
Já bych celer také ze začátku moc nedávala. Ale petržel jsem používala k okořenění jídla. I tu listovou.
@smallinka Okurku určitě dát můžete. Bez slupky najemno nastrouhat, možná bych se vyvarovala těch semínek uprostřed, záleží kolik dětem je🙂 A nebi jen dát do ručičky na seznámení a na žužlání. Jinak ten salát nevím jak bych dala, namixovat asi nepůjde, ani nastrouhat 😒 😕
@gabrielaariela právě no povařit to bych byla asi první na světe 😀 okurku můžu pomalu vyzkoušet, holkám je 8 měsíců, ať mají nějaké vitamínky 🙂
Celer je silný alergen a doporučuje se dávat až od 1. roku. Petržel jsem ale dávala po 6. měsíci