Dobrý den,chci se zeptat jestli může má dcerka 18 měsíční zeleninovou polévku se žampióny?polévku bych rozmixovala jako pyré.Vím,že houby by děti neměly do 3 let,ale žampióny v polévce?.Děkuji za odpovědi
Já myslím, že v polévce žampióny vadit nebudou. Houby jsou sice hůř stravitelné, ale tady budou jako pyré a tak moc jich tam zase nebude. Já dělám ráda hovězí na žampionech nebo hlívě a dětem dávám. Nejměnšímu mrňousovi (kolem roku) jsem kusy vybrala a dala jen šťávu s masem.
no já nevim ,ale můj 15m má houby rád, dělala jsem hříbkovou omáčku s kotletou a rejží a dlabal až se mu boule za ušima dělaly 😀
Četla jsem v nějaké diskusi, že žampiony by od těch 18 m neměly vadit. Jsou zdravější, neobsahují těžké kovy a jiné „dobrůtky“ jako lesní houby - ty až od tří let.
ja se drzim toho, ze houby do 3let ne
Já bych se toho nebála, když je to jen jednou za čas a bude jich tam jen pár. Moje děti milujou bramboračku, mladší tam má jen pár kousků, starší trochu víc a nic jim po tom není. Mají to jen několikrát do roka.
Já Samovi taky sem tam dávala a dávám třeba polévku, ve které jsou houby. Jako nedávala bych vyloženě jídlo s houbami v hlavní roli, ale jinak se podle mě nic nestane. Třeba po kulajdě by se zrovna utlouk.
I já jsem od roka dávala houby, většinou do polévky, vůbec bych se toho nebála.
V tomto věku bych se hub nebála 🙂 Malé je 15 měsíců a už taky občas někam houby zařadím 🙂
No neměly, to se říká u nás. Kamarádka žije v zahraničí a tam jim řekli, že od roka může všechno, takže dává i houby. Asi bych nedělala dítěti smaženici, ale myslím, že pár žampionů v polévce ničemu nevadí. Otázka je, jestli to bude jíst. Starší dcera houby pečlivě vybírá 🙂