Ahoj chci udělat malé na spaní rýžovou kaši,mám čerstvé borůvky,že bych jí je tam namíchala jenže jsem se nikde nedočetla,jestli je už může.A máte nějaké receptíky vy na kaše?Budu ráda i za nějaké nové recepty i jako přikrmy. Díky 🙂
Dala jsem 8měsíčnímu a to byl mazec. I když byly povařené a propasírované, tak takové bolesti bříška jsme u něj ještě nezažila. Borůvky hodně staví, pozor na to.
Nevím, jestli se borůvky "smí dle tabulek" v tomto věku..Já jsem své dcerce začala dávat borůvky a vůbec všemožné lesní a zahradní plody loni v létě. V té době jí už tedy bylo něco přes 8. měsíců, takže byla starší, než tvoje malá a žádné problémy - zácpy, alergické reakce neměla. Pokud to chceš zkusit a dáš jí jich v rozumné míře, tak si myslím, že jí tím neublížíš..
borůvky strašně staví, jsou plné miniaturních semínek a slupička taky není tak jemná. takže můžou takové miminko dost nadýmat..
Syn dostal v 8 měsících snědl celou misku syrových bobulí a nic mu nebylo. To neznamená, že bude každé dítě takhle reagovat.
Měla bych jen strach že zácpy,ale to by jich musela sníst bůhví kolik,ja je dceři normálně dávala v cca 9 měsících a nikdy žádný problém nebyl. Četla jsem ale že ty velké tzv.kanadské jsou v pohodě,strejda je má zahradě a malá je basti pořád bez nějakých problémů se stolici...
Uvážila bych to, borůvky opravdu hodně staví a může z toho být velký problém. Osobně bych v 7 měsících nedala.
dala jsem, když jsme byli na borůvkách v lese, potom i kupované kanadské, normálně čerstvé, jen trošku zmáčklé .. a prošly v pohodě, bez zastávky🙂
zkusit je můžeš, klodně trochu podušené, ale radši jen trochu... ještě teď, ve 2 a 3/4 roku, musím hlídat, aby jich malá nesnědla moc, jinak má zácpu
malé bude 8.měsíců a měla poprvé přesnídávku lesní plody-obsahuje i borůvky..snědla celou tu malou přesnídávku a moc jí chutnalo,zácpu jsme neměli 🙂 akorát je otázka proč tam uvádějí,že je to vhodné už od 4.měsíců když to ještě tak malé děti nemůžou 😕
Dala bych, rozmačkané, aby nezaskočily.