Může 7měsíční dítě borůvky?

handula83
13. srp 2014

Ahoj chci udělat malé na spaní rýžovou kaši,mám čerstvé borůvky,že bych jí je tam namíchala jenže jsem se nikde nedočetla,jestli je už může.A máte nějaké receptíky vy na kaše?Budu ráda i za nějaké nové recepty i jako přikrmy. Díky 🙂

frantiska85
13. srp 2014

Dala bych, rozmačkané, aby nezaskočily.

andelka
13. srp 2014

Dala jsem 8měsíčnímu a to byl mazec. I když byly povařené a propasírované, tak takové bolesti bříška jsme u něj ještě nezažila. Borůvky hodně staví, pozor na to.

leni84
13. srp 2014

Nevím, jestli se borůvky "smí dle tabulek" v tomto věku..Já jsem své dcerce začala dávat borůvky a vůbec všemožné lesní a zahradní plody loni v létě. V té době jí už tedy bylo něco přes 8. měsíců, takže byla starší, než tvoje malá a žádné problémy - zácpy, alergické reakce neměla. Pokud to chceš zkusit a dáš jí jich v rozumné míře, tak si myslím, že jí tím neublížíš..

kammka
13. srp 2014

borůvky strašně staví, jsou plné miniaturních semínek a slupička taky není tak jemná. takže můžou takové miminko dost nadýmat..

eldrag
13. srp 2014

Syn dostal v 8 měsících snědl celou misku syrových bobulí a nic mu nebylo. To neznamená, že bude každé dítě takhle reagovat.

abalajda
13. srp 2014

Měla bych jen strach že zácpy,ale to by jich musela sníst bůhví kolik,ja je dceři normálně dávala v cca 9 měsících a nikdy žádný problém nebyl. Četla jsem ale že ty velké tzv.kanadské jsou v pohodě,strejda je má zahradě a malá je basti pořád bez nějakých problémů se stolici...

curdibilka
13. srp 2014

Uvážila bych to, borůvky opravdu hodně staví a může z toho být velký problém. Osobně bych v 7 měsících nedala.

hofka1
13. srp 2014

dala jsem, když jsme byli na borůvkách v lese, potom i kupované kanadské, normálně čerstvé, jen trošku zmáčklé .. a prošly v pohodě, bez zastávky🙂

katyxq
13. srp 2014

zkusit je můžeš, klodně trochu podušené, ale radši jen trochu... ještě teď, ve 2 a 3/4 roku, musím hlídat, aby jich malá nesnědla moc, jinak má zácpu

petule_1
11. říj 2014

malé bude 8.měsíců a měla poprvé přesnídávku lesní plody-obsahuje i borůvky..snědla celou tu malou přesnídávku a moc jí chutnalo,zácpu jsme neměli 🙂 akorát je otázka proč tam uvádějí,že je to vhodné už od 4.měsíců když to ještě tak malé děti nemůžou 😕